acest site

Acest site reprezintă în primul rând un index de rețete pentru mine și familia mea. El e echivalentul modern al caietului cu rețete de mai demult. Eu nu sunt bucătar, nici bloger culinar.  Cultura asiatică m-a influențat puternic și asta nu doar pe partea  culinară. Cred cu tărie că principiile din bucătăria chinezească  se pot adapta la ingredientele noastre și la stilul nostru de viață.

Wok-ul este un instrument  minimalist. Deși pentru unii pare ciudat, eu nu vad o bucătărie fără el. Poate fi folosit  aproape pentru orice fel de mâncare.

Toate  pozele sunt făcute în apartament și de multe ori cu telefonul. Sunt rețete care le facem zi cu zi. Sau mai bine zis, rețete din care ne inspirăm zi de zi. Acest stil de a găti nu este static, ci se adaptează la ce găsim în frigider și ce este proaspăt la piață.

În rețete se încearcă a se da ingrediente, dar să țineți minte că niciodată nu se poate lucra cu ingrediente fixe. Gătitul acasă nu e știință. Felul de mâncare, precum și cantitatea de ingrediente trebuie să ne urmeze nevoile naturale.

Termeni de Folosire

Retetele publicate  pe acest blog fac parte din bucataria chinezeasca. Ma indoiesc ca cineva are drept asupra lor, drept  urmare nu sunt proprietatea mea sau a nimanui, folositi-le dupa cum credeti de cuvinta.  Daca copiati textul integral , sau folositi poze de pe site, ar fi frumos sa dati un link, dar nu va obliga nimeni.

Respectati intotdeauna masurile de siguranta in bucatarie si evitati folosirea satarului si a cutitelor mari daca nu ati mai gatit sau sunteti incepator.

Leave a Reply