Reteta – Aripi de pui chinezesti

Bineinteles , sunt mai multe moduri de a face aripi de pui chinezesti.  Reteta din acest post am gasit-o pe youtube  si explica mai bine decat as putea eu (aveti filmul mai jos).

Pe scurt  , pentru jumatate de kilogram de aripi de pui,taiate in 3 ,  pentru sos mai aveti nevoie de :

  • 25 mililitri baza de pui (supa concentrata de pui , din carne si oase , daca nu aveti se poate inlocui cu supa de pui )
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de orez sau otet
  • 2 linguri sos hoisin
  • 1 lingura ulei de susan (sau normal daca nu aveti)
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 1 lingura sos de soia

Amestecati aceste ingrediente pana cand zaharul si amidonul se dizolva.

Intr-un wok  sau tigaie mare pune-ti cam 300 ml (cat sa inoate aripile) de ulei la foc mare,  puneti aripile la prajit pana devin maro (12-15 minute). Dupa ce s-au prajit , scoateti-le si goliti uleiul (cu grija). Pune-ti din nou wok-ul pe foc apoi turnati sosul , amestecand continuu. Cand incepe sa isi schimbe consistenta si apar bulbuci  ,  pune-ti aripile de pui si amestecati in continuare.

Mai jos aveti tutorialul video :

Pofta.

Leave a Reply