Carne de porc cu ardei si muguri de soia

Reteta originala :

300 g carne de porc
1 lingura sos soia
1 lingura sos hoisin
1 lingurita condimente (praf 5 arome)
1/2 lingura piper macinat
1/2 lingura zahar brun
4 linguri supa ulei de susan
3-4 cepe verzi
cate 1/2 ardei rosu si verde
315 ml germeni soia(conserva)
1 felie de ananas taiata cuburi
1/2 ceasca supa de pasare
6 linguri ketchup
1 praf glutamat

Cam tot timpu incep prin a imi alege condimentele de care am nevoie:

Condimente pentru Carne De Porc

Condimente pentru Carne De Porc

Apoi tai fasii carnea de porc :

Carne de porc taiata fasii

Carne de porc taiata fasii

Dupa ce carnea e taiata , se aseaza intr-un castron si se condimenteaza ( eu am folosit  piper , ghimbir , chilli , voi puteti folosii ce va place) , apoi se pune sosul de soia si hoisin , zaharul si se lasa la marinat cam jumate de ora.

Carne de porc taiata fasii si condimentata

Carne de porc taiata fasii si condimentata

Carne de porc marinata cu zahar deasupra

Carne de porc marinata cu zahar deasupra

Pana se marineaza , am fugit sa cumpar ardei , ceapa si ananas:

Legume

Legume

Legumele se taie :

ceapa verde

ceapa verde

Ceapa Verde Taiata

Ceapa Verde Taiata

Ardei decapitat

Ardeiul se decapiteaza

Ardeiul se taie in Jumatate

Apoi se taie in jumate

Ardei Taiat Fasii

Apoi fasii (cum aveti rabdare , eu n-am:) )

Pregatesc si mugurii de soia(Trebuie doar scursi de lichid) :

Muguri de soia

Muguri de soia

Legumele fiind preparate , carnea marinata  , putem incepe sa prajim.  De obicei cand pun wok-ul la foc , pun si orezul , (orezul ia 25-30 minute) .

Wok si orez pe foc

Inainte de a pune ulei se lasa putin pe foc wok-ul

Carne prajita de porc

Carnea se prajeste iar apoi se tine la cald

Carne de porc prajita in wok

Carne de porc dupa ce a fost prajita

Ceapa si ardei in wok

Dupa ce se scoate carnea , se pune ceapa si ardeiul in wok

Legume cu supa si sos de rosii

Peste ardei si ceapa se pune supa de pui, sosul de rosii , mugurii de soia si ananasul , si se da intr-un clocot.

aproape gata

Se pune carnea din nou , se condimenteaza dupa gust , si se lasa cateva minute

La momentul asta se pot scoate vasele si servi:

Vase

Bol mare pentru orez , si boluri mici pentru servire

Se scoate orezul

Se scoate orezul

Si :

Carne de porc cu ardei

Carne de porc cu ardei

mm

mm

mmm iar

mmm iar

Cateva lucruri de adaugat :

  • costul cumparaturilor , fara carne , a fost in jur de 10 lei
  • nu am folosit ulei de susan , ci ulei normal , uleiul de susan il folosesc doar cand vreau sa ma intrec (e scump)
  • Nu am folosit cantitatile exacte , eu le combin dupa gust ca am voie , si folosesc reteta ca si guideline
  • Cum nu am tot timpul supa de pasare la dispozitie folosesc supa la plic; cand nici asta nu e disponibila apa fierbinte
  • Daca vreti sa ingrosati sosul , folositi niste amidon

Leave a Reply