carne de porc cu piper negru
Porc cu piper negru si salata de castraveti murati chinezesti

Porc cu piper negru si castraveti murati chinezesti

Aceasta reteta este foarte simplu de preparat si nu necesita prajire.  Pe langa ca e usor de preparat , iesiti si foarte ieftin. Am avut de cumparat doar carne  de 8 lei , restul ingredientelor fiind deja in bucataria mea.

Ingrediente

  • jumate kilogram carne de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 40 grame ghimbir (o bucata de 3-4 centimetri)
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos de peste
  • 1 lingura zahar
  • 1 litru de apa sau de supa( baza) de porc
  • 1 lingura piper negru boabe

Preparare

Carnea se taie in bucati mici ( "bitesize")

Carnea se taie in bucati mici ( "bitesize")

Intr-o oala se pune la fiert apa , sosul de peste si sosul de soia pana da intr-un clocot.

Intr-o oala se pune la fiert apa , sosul de peste si sosul de soia pana da intr-un clocot.

pana apa fierbe se taie usturoiul bucati si se zdrobeste cu latul cutitului.

pana apa fierbe se taie usturoiul bucati si se zdrobeste cu latul cutitului.

Ghimbirul se  curata si se marunteste

Ghimbirul se curata si se marunteste

Dupa ce apa si sosurile a dat in clocot , se adauga usturoiul , ghimbirul , zaharul , piperul si carnea.

Dupa ce apa si sosurile au dat in clocot , se adauga usturoiul , ghimbirul , zaharul , piperul si carnea.

Focul se da mai incet , se acopera oala si se lasa aproximativ o ora jumate , timp in care o parte considerabila din lichid s-a evaporat.

Focul se da mai incet , se acopera oala si se lasa aproximativ o ora jumate , timp in care o parte considerabila din lichid se va evapora.

Dupa ce a trecut timpul si apa s-a evaporat , porcul poate fi scos cu o sita sau paleta si servit.

Dupa ce a trecut timpul si apa s-a evaporat , porcul poate fi scos cu o sita sau paleta si servit.

Porcul se serveste cu orez fiert si castraveti murati chinezesti.

Porcul se serveste cu orez fiert si castraveti murati

si cu orez bineinteles

si cu orez bineinteles

porc fiert cu piper negru si castraveti murati

porc fiert cu piper negru si castraveti murati

pofta

pofta

Reteta poate fi gatita cu o zi inainte. Daca faceti asta , dupa ce a fiert , lasati oala pana a doua zi , timp in care aromele se vor imbiba mai bine. Inainte sa serviti , incalziti pana da intr-un clocot.

Reteta poate fi gatita cu o zi inainte. Daca faceti asta , dupa ce a fiert , lasati oala pana a doua zi , timp in care aromele se vor imbiba mai bine. Inainte sa serviti , incalziti pana da intr-un clocot.

Leave a Reply