Carne de porc sau pui in sos picant

Inca o reteta chinezeasca la wok. Pentru aceasta reteta aveti nevoie:

  • carne de pasare sau carne slaba de porc (cam juma de kilogram)
  • castraveti  (jumate de castravete mare sau 2 mici)
  • sare si condimente
  • sos soia (5 – 6 linguri)
  • alcool (vodka  sau rachiu)
  • 2-3 linguri de ghimber taiat marunt
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • supa de pasare
  • 2-3 ardei iuti (uscati daca se poate)
  • ulei
  • 3-4 linguri de amidon dizolvat in apa
  • 2 linguri zahar

Taiati castravetii cubulete  , presarati putina sare si lasati-i deoparte.

Taiati si restul legumelor marunt , iar carnea in cubulete.  Puneti carnea intr-un vas cu o parte din  sosul de soia si  din alcool , amidonul si un pic de ulei apoi  amestecati bine.

In alt caston se amesteca usturoiul , ceapa, ghimberul, restul de alcool si soia,  zaharul, condimentele(dupa gust)  si supa de pui cat sa cuprinda compozitia.

Pune-ti wok-ul pe foc mare  pana se incinge apoi turnati uleiul. Dupa ce s-a  incins si uleiul se prajeste carnea. Dupa ce carnea e prajita ,se pun si ardeii la calit , apoi se toarna castravetii si se calesc 2 minute . Dupa ce castravetii s-au calit , se toarna  compozitia( ceapa cu ghimberul si celelalte lucruri) si se lasa la fiert cateva minute . E gata , puteti servi cu orez.

(Pozele vin in weekend )

  1. am luat o pauza cam mare… ce mai ai bun?

  2. am si eu un cititor fidel :). deci iti recomand baozi , sunt foarte usor de facut si bune tare. Eu tot imi pun la pachet . Si fasiile de porc sunt interesante. Tot nu ti-am facut cu portocale intregi mancare, am retete doar cu sucul de la portocale . Dar la un moment dat gasesc si cu portocale intregi.

Leave a Reply