Creveti crocanti in sos chinezesc

Acesta reteta este foarte potrivita ca fel ajutator pe langa alte feluri la mese mai importante.E posibil sa nu iasa crocanti ,mai alesi daca au fost congelati ,  dar iasa buni totusi.

1.  Ingrediente

  • 450 grame creveti decorticati
  • ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata ghimbir (2,5 cm)
  • 1 ardei iute verde , curatat de seminte si tocat marunt(eu am folosit praf chilli pentru ca nu am avut)
  • 4 fire coriandru tocate fin
Creveti , sare , praf de chilli , ghimbir , ustori si coriandru.

Creveti , sare , praf de chilli , ghimbir , usturoi si coriandru.

Pentru sos aveti nevoie de :

  • 3 linguri sos soia dark
  • 3 linguri otet de vin alb
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 fire ceapa verde
Ingrediente sos chinezesc: pasta de ardei iuti , ceapa verde , sos soia , zahar

Ingrediente sos chinezesc: pasta de ardei iuti , ceapa verde , sos soia , zahar

2.  Crevetii

Presarati sare peste ei si lasati-i deoparte 15 minute apoi uscati-i cu ajutorul unui prosop de hartie.

3.  Legumele

Taiati marunt ghimbirul , usturoiul si coriandrul (si ardeiul iute daca aveti)

Taiati marunt ghimbirul , usturoiul si coriandrul (si ardeiul iute daca aveti)

3. Sosul

Amestecati toate ingredientele laolata cu o furculita , apoi , tocati ceapa verde marunt si amestecati din nou.

4. Prepararea

Porniti cuptorul si lasati-l la foc minim. Apoi , incinge-ti wok-ul (pe aragaz) si turnati niste ulei cam cat sa acopere crevetii.  Cand uleiul este incins , prajiti crevetii in 2 transe timp de 1 minut maxim 2 (am citit undeva ca daca sunt lasati mai mult devin cauciucati, dar eu nu am testat).  La fiecare tura , scoate-ti crevetii cu o spumiera  si pastrati-i intr-un castron la cald , in cuptor la foc minim.

(Nu am putut face poze aici deoarece la acest pas totul trebuie facut foarte repede)

Scurgeti uleiul  dar lasati putin pe fund. Caliti putin usturoiul , ghimbirul si ardeiul iute , apoi adaugati coriandrul si crevetii. Mai lasati pana cand usturoiul isi schimba culoarea , moment in care sunt gata .

Creveti crocanti , cu ghimbir , ustori si coriandru

Creveti crocanti , cu ghimbir , ustoroi si coriandru

5. Servirea

Crevetii se servesc alaturi de sos

Crevetii se servesc alaturi de sos

pofta

pofta

Leave a Reply