Cum preparam orezul

O sa prezint metodele care le-am invatat eu de preparat orezul , in ordine inversa. In toate cazurile folosesc orez cu bobul lung care se spala inainte de folosire.

1. Cu ajutorul aparatului de facut orez

Daca gatiti des aceasta este cea mai rapida metoda si va scuteste de o gramda de batai de cap.

aparat de facut orez

aparat de facut orez

la o masura de orez , se pun 2 masuri de apa

la o masura de orez , se pun 2 masuri de apa. Orezul se spala inainte

Dupa ce aparatu fierbe orezul , se mai lasa orezul 10 minute , si e gata

Dupa ce aparatu fierbe orezul , se mai lasa orezul 10 minute si e gata

orez fiert

orez fiert

2. In oala acoperita

Aceasta era metoda mea preferata de preparare a orezului inainte de a imi cumpara aparat de facut orezul si este foarte similara , atat doar ca in cazul de mai sus aparatul stia cand sa opreasca orezul.

La o masura de orez se pun 2 masuri de apa. Orezul se spala in mai multe ape, apoi se pune intr-o oala mai groasa si  acoperita impreuna cu apa.  Se pune la foc potrivit , iar la primul clocot se da la foc mic. Se lasa 20 minute apoi se opreste focul si nu se ridica capacul. Se mai lasa apoi 10 minute  fara a ridica capacul. E gata.

Cel mai important e sa nu ridicati capacul , iar daca e posibil folositi o oala care are gaura pe capac.

Varianta

Puteti fierbe fara capac timp de 2 minute , pana apar niste gauri ca niste cratere pe suprafata orezului , apoi fierbeti 20 minute la foc mic cu capac, dupa care opriti focul si mai lasati 10 minute.

3. Orez fiert apoi dat la cuptor.

Pentru aceasta reteta se folosese o masura de orez si o masura jumatate de apa.

Se pune orezul si apa intr-o oala de marime medie apoi se fierbe la foc potrivit. Cand  incepe sa fiarba apa se reduce flacara si se mai lasa 3 minute , apoi se acopera vasul. Dupa 15 minute, se da capacul la o parte si se pune la cuptor ,la foc mic, inca 15 minute.

Leave a Reply