fasii de porc

Aceasta reteta de mancare chinezeasca este simpla  si  se poate prepara si cu  alte tipuri  de carne, cum ar fi pui , caracatita sau creveti.  Se poate servii cu orez  si diferite sosuri sau infasurata in salata impreuna cu menta , coriandru , ceapa verde sau ce va place. Tehnica de gatire se numeste “dry cooking” si de obicei desemneaza retetete in care lichidul se evapora  in timpul gatirii.

fasii de porc "dry cooked" cu ceapa verde si orez

fasii de porc "dry cooked"

Pe deasupra , costurile sunt mici , ingredientele fiind putine si relativ usor de procurat.

Ingrediente

  • carne de porc
  • 15 ml ulei
  • 30 ml sos de peste
  • 30 ml sos de soia
  • 1 lingura zahar
  • ceapa verde(optional)
  • menta (optional)
  • coriandru (optional)

Preparare

carnea se taie fasii

carnea se taie fasii

la fel si ceapa verde

la fel si ceapa verde

Pentru a face carlionti de ceapa verde , ceapa taiata fasii se pune in apa rece cu gheata (optional)

Daca doriti carlionti de ceapa , aceasta se aseaza in apa rece cu gheata(optional)

Se infierbanta un wok si se adauga uleiul  , sosurile si zaharul.

Se infierbanta un wok si se adauga uleiul , sosurile si zaharul.

Se adauga in wok carnea de porc  si se amesteca la foc mediu pana lichidul se evapora si carnea isi schimba culoarea.

Se adauga in wok carnea de porc si se amesteca la foc mediu pana lichidul se evapora si carnea isi schimba culoarea.

puteti servii cu orez si eventual alte sosuri (chilli , dulce acrisor , etc)

puteti servii cu orez si eventual alte sosuri (chilli , dulce acrisor , etc)

sau puteti sa le infasurati in fasii de salata , adaugand ceapa verde si optional  menta si coriandru

sau puteti sa le infasurati in fasii de salata , adaugand ceapa verde si optional menta si coriandru

bineinteles puteti adauga ce sosuri doriti, in acest caz s-a adaugat sos chilli

bineinteles puteti adauga ce sosuri doriti, in acest caz s-a adaugat sos chilli

Pofta buna

Pofta buna

Leave a Reply