Oua de ceai – Cha ye dan

Chinezii sunt mare iubitori de oua  , pentru ei oul fiind un simbol al fertilitatii si al norocului , datorita formei lui rotunjite  fara colturi. In tratate de medicina traditionala chinezeasca de multe ori se recomanda consumul unui ou (fiert sau crud) pe zi .  Pe de alta parte , stiinta moderna  a aflat ca in ou se gasesc aproape toti aminoacizii de care organismul nostru are nevoie si nu ii poate produce singur.  Exista foarte multe retete care au la baza doar oua , aceasta este una din ele , foarte populara.  Fiind foarte usor  de preparat , aceste oua  pot fi mancate calde sau reci , puse la pachet sau servite  ca aperitive alaturi de alte mancaruri reci. Nu stiu sigur daca “oua de ceai” este traducerea corecta , dar asta nu ma impiedica sa postez reteta.

oua de ceai -Cha ye dan

oua de ceai -Cha ye dan

Ingrediente

  • unu sau mai multe oua
  • ceai negru
  • sos de soia
  • sare
  • anason (optional)
  • scortisoare (optional)

Prepare

Se pun ouala la fiert

Se pun ouala la fiert

Dupa ce au fiert 5 minute , se scot si se racesc apoi se creapa coaja folosind o lingura sau alt ou.

Dupa ce au fiert 5 minute , se scot si se racesc apoi se creapa coaja folosind o lingura sau alt ou.

Ouale se pun din nou la fiert impreuna cu ceaiul , sosul de soia , sarea si celelalte condimente.

Ouale se pun din nou la fiert impreuna cu ceaiul , sosul de soia , sarea si celelalte condimente.

Ouale se fierb din nou timp de o ora

Ouale se fierb din nou timp de o ora

Se goleste restul de lichid si se scot ouale.

Se goleste restul de lichid si se scot ouale.

Iar daca se serversc acum se decojesc

Iar daca se serversc acum se decojesc

Iar daca nu , se pot tine in coaja pana cand se servesc.

Iar daca nu , se pot tine in coaja pana cand se servesc.

Oua de ceai ( Cha ye dan) , pofta buna

Oua de ceai ( Cha ye dan) , pofta buna

Eu am folosit un ceai negru numit "nepal masalla"  , care este destul de aromat. Nu am mai avut nevoie decat de sos de soia , aroma ceaiului fiind suficienta.

Eu am folosit un ceai negru numit "nepal masalla" , care este destul de aromat. Nu am mai avut nevoie decat de sos de soia , aroma ceaiului fiind suficienta.

Leave a Reply