Timpul de fierbere e aproximativ 20 de minute. Pofta buna!
Porc la abur – Dim Sum

Categoric una din retetele noastre preferate din carne de porc.  Procesul de gatire este deosebit de simplu si lasa loc la multe variatii.  Marinarea este foarte importanta la aceasta reteta.  Carnea e atat de usoara si aromata in final, incat nu ati zice ca e porc.

Pentru a fierbe la abur sunt mai multe posibilităti. Eu folosesc coşuri tradiţionale de bambus , care sunt excelente pentru gătit la abur şi se pot supra etaja pentru a găti în paralel.  Bineînţeles, se pot folosi şi instrumente mai moderne, cum ar fi dispozitivele electronice de fierbere la abur.

Reteta chinezeasca Dim Sum! Porc la abur!

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (preferabil cu putina grasime), taiata cubulete

Pentru marinata:

  • 1 lingura bucatarie usturoi pisat
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos hoisin sau sos de stridii , sau ambele
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita sos chilli (dulce sau picant)
  • 1-2 lingurite amidon

Preparare

  1. excelenta reteta…si usoara, atat de preperat cat si de digerat! multumim frumos

  2. Buna seara, ma intereseaza si pe mine sa gatesc la aburi. imi puteti spune de unde ati achizitionat cosurile de bambus? Multumesc anticipat!

  3. Buna Adina,
    scuze de raspunsul intarziat. Cosurile acestea le-am luat din Barcelona, dar am vazut de multe ori in magazine de cadouri gen Bamboo (in Cluj).

Leave a Reply