Porc sichuan

Inca o reteta foarte usor de preparat , potrivita daca acum incercati pentru prima data sa gatiti mancare chinezeasca.

Pentru aceasta reteta :

  • carne de porc (200-300g)
  • 1 praz sau 3-4 fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura pasta chily (se gaseste aproape la orice alimentara)
  • 1 lingura sos soia
Carne de porc pentru porc sichuan

Carne de porc se pune la fiert jumatate de ora , intr-un vas acoperit

Intre timp se spala legumele

Intre timp se spala legumele

Se taie partea alba de la praz

Se taie partea alba de la praz

Iar ardeiul se taie bucati

Iar ardeiul se taie bucati

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit , si se taie mai intai in bucati mari

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit , si se taie mai intai in bucati mari

Apoi in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper

Apoi in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper

Se pune apoi wok-ul pe foc , si se adauga mai intai prazul , dupa ardeiul , si se lasa pana se inmoaie ardeiul.

Se pune apoi wok-ul pe foc , si se adauga mai intai prazul , dupa ardeiul , si se lasa pana se inmoaie ardeiul. Dupa aceasta , se adauga carnea , sosul de chilli , sosul de soia si lingurita de zahar , si se mai lasa cateva minute.

Se serveste cu orez

E gata , se poate servii cu orez

Pofta

Pofta

  1. Am gatit ieri reteta aceasta, folosind ceapa verde si nu praz (desi nu m-ar fi deranjat nici prazul). A iesit extraordinara, cu siguranta mai fac odata saptamana care vine. Multumesc pentru idee!

Leave a Reply