Pui Sichuan – Gong Bao Ji Ding

Am vazut ca multa lume cauta pui sichuan  , asa ca postez aceasta reteta.  Nu am mai gatit aceasta reteta de ceva vreme , asa ca inca nu am poze , dar le voi pune odata ce vor fi valabile.

Ingrediente:

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

  • 4 bucati piept de pui , taiate fasii sau in bucati de 1 centimetru
  • 10 ardei iuti rosii si uscati (daca se poate)
  • 250 ml ulei

Pentru marinata aveti nevoie de :

  • 1 ou
  • 1 lingura sos soia
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingura de ulei

Ingredientele pentru marinata trebuie amestecate ca pentru omleta.

Pentru sos aveti nevoie de :

  • 1 lingura vin de orez chinezesc (sau sake sau vin alb sec)
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita si jumatete zahar
  • 1/2 lingurita sos soia dark (e mai gros)
  • 1/2 lingurita sos soia
  • cateva picaturi ulei susan
  • 1 lingurita si jumatate amidon alimentar amestecat cu 2 linguri de apa
  • 4 felii  de ghimbir (feliati  pur si simplu)
  • 4 cepe verzi taiate in bucati de 4-5 centimetri

Preparare

Marinati carnea 20-30 minute iar intre timp taiati ardeii iuti in bucati de 2-3 centimetrii si curatati-i de seminte. Incalziti wok-ul puneti 2 linguri de ulei pe fund , apoi prajiti ardeiul iute la temperatura mare (aveti grija sa nu se inegreasca sau vor deveni amari). Scoateti-i din wok si lasati-i deoparte intr-o farfurie.

Pune-ti restul uleiului in wok si prajiti puiul. Cand puiul e aproape facut , pune-ti ingredientele pentru sos  , apoi amidonul cu apa si lasati pe foc pana sosul se mai ingroasa. Adaugati ghimbirul , ceapa verde si ardeiul iute , amestecati si serviti imediat.

Pofta.

Leave a Reply