Miso Ramen - 11
Rețetă simplă de miso ramen

Scopul acestei rețete e să introducă un ingredient simplu și să continue o serie de rețete bazate pe ramen. Deși ele nu sunt chinezești, sunt foarte populare.

Ramenul se poate clasifica in 4 categorii mari: Miso,Shio, Shoyu și Tonkotsu Ramen  . Aceasta este o rețetă foarte simplă de miso ramen. Toppingurile se pot varia, iar celelate rețete de miso ramen vor extinde  de aici.

Pasta miso e accesibilă în România la magazinele online de specialitate.   Comandați varianta mai deschisă la culoare.

Rețeta e extraordinar de simplă și ușor de făcut.

Miso Ramen - 11

Ingrediente

  • 2 pulpe mici de pui sau 2 aripi
  • 1 ceapă verde
  • 2 felii de ghimbir
  • tăiței ramen (sau groși dacă nu aveți)
  • verdețuri ( se poate folosi baby spanac)
  • un ou fiert tăiat în jumătate
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 linguri mirin
  • sos teriaky sau sos hoisin
  • 4-5 linguri pastă miso (varianta deschisa la culoare)
  • 1 linguriță de ulei de susan

Preparare

 

Pe scurt:

  1. Tăițeii se fierb conform instrucțiunilor, apoi se pun într-un bol
  2. Se ia partea albă de la ceapă, iar restul se taie mărunt.
  3. Se opărește odată carnea de pui , se curăță sub apă rece, apoi se pune din nou la fiert împreună cu partea albă de la ceapă, ghimbirul și sosul mirin.
  4. După ce carnea a fiert,  se scoate și se pune deoparte. Ceapa alba si feliile de ghimbir se aruncă.
  5. Se amestecă sosul de soia și pasta miso în supă
  6. Carnea de pui se prăjește puțin în ulei , apoi se acoperă cu sos teriaki.
  7. Verdețurile se trec 4-5 secunde în sosul care a rămas de la pui.
  8. Se asează topingurile peste tăiței și se toarnă supa.

 

 

Leave a Reply