Reteta simpla ramen

Ramen-ul suna intimidant, dar in esenta, reprezinta ceva cu taitei grosi in supa.  Aceasta reteta foloseste ingrediente locale si are la baza supa de pui.  In mod normal, se foloseste ceapa verde si alte verdeturi, dar fiind iarna, am folosit o ceapa normala mica.

In China si in Taiwan e plin de astfel de supe, doar ca nu poarte numele de ramen, se gasesc sub genericul noodles.  La origine, ramen-ul e o mancare chinezeasca, asa ca isi merita locul la mine pe blog.

Ramen simplu

Supa de pui e exact cum face mama si bunica voastra, iar daca nu va descurcati, folositi supa la plic sau cub. Va recomand totusi sa va faceti o supa odata la ceva vreme, apoi sa o tineti in sticle de 2 litri in frigider.  Timpul total de preparare e 15-20 minute.

Ingrediente

  • 500 ml supa pui
  • 5-6 felii de carne afumata taiate subtiri
  • 1 ardei iute taiat felii( daca vreti picant)
  • 1 ceapa mica, jumate din ea taiata foarte marunt, iar cealalta jumatate in bucati mari
  • 2 linguri (30 ml) sos soia
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou fiert taiat in jumatate
  • 1 legatura taitei ramen (sau udon sau de casa grosi)

Preparare

This entry was posted on Saturday, January 8th, 2011 at 9:48 pm and is filed under Retete, Supe. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

17 Responses to “Reteta simpla ramen”

  1. Vicus Says:

    Nu stiam ca Ramen are origine chinezeasca. Io am consumat in Japonia de cateva ori, contine o groaza de Miso. Dar chinezii cu siguranta nu folosesc miso, corect.

  2. LeO Says:

    multumesc pt reteta :)

  3. Cosmin Says:

    Sper sa fie cu folos !

  4. deea Says:

    Nu e reteta chinezeasca,ci japoneza!! Dar ms pentru reteta!!<3

  5. Ayris Says:

    Ce fel de taitei imi trebuiesc? Trebuie sa-i fac eu…sau pot gasi la magazin?

  6. Cosmin Says:

    Udon sau special pentru ramen, de care gasesti.Daca nu gasesti, doar fa mai grosi ca de obicei. Puteti sa ii taiati manual.

  7. Coralia Says:

    Supa are gust de vin:))

  8. Cosmin Says:

    Hm, ar trebui să scadă destul cât să nu se mai simtă gust de vin.

  9. curios Says:

    spunemi si mie te rog cand adug vinul

  10. monica Says:

    dar e bun si cu spaghete ca in romania nu se gaseste ramen

  11. monica Says:

    adica pot folosi si spaghete?

  12. Mihai Says:

    nu am inteles unde trebuie sa pun supa .

  13. Mihai Says:

    a si vinul cand il pun anainte sau dupa sau cand ?

  14. Killer Bee Says:

    Bakayaro Konoyaro:)) Foarte buna aceasta supa,In Japonia Ramen este echivalentul kebabului ..si eu cred ca este mai bun si mai consistent decat un Kebab..:) (e bun si kebabul)!!:))

  15. Atena Says:

    Ramenul e mancare japoneaza, nu chinezeasca! T_T *_*

  16. Atena Says:

    japoneza** :))

  17. Cosmin Says:

    @Atena – din momentul in care o fac, e una romaneasca :) . Dupa Japonezi cu o istorie care duce in China :)

    @Monica – Multe lucruri se intamplau la data de 16 Aprilie, nu am apucat sa raspund. Eu nu am incercat, eu folosesc taitei de casa grosi cand nu am taitei potriviti.

    Pentru cei ce au intrebat de vin, se adauga cu restul ingredientelor. Daca aveti mirin sau sake, merge si cu sake. Eu de multe ori fac fara vin

Leave a Reply