Arahide la abur

Aceasta categoric nu este o rețetă, deoarece e deosebit de simplu de făcut. Arahidele la abur sunt o gustare populară în Asia de sud este. Arahidele le-am cumpărat de la piață (în locul unde mă aflu se găsesc), dar cred ca orice alte arahide în coajă negătite sunt în regulă.

Dupa fierbere, ele sunt ușor de desfăcut și mâncat.

Și atât!

Arahide la abur

Ingrediente

  • Arahide (în funcție de marimea steamerului)

Preparare

 

Se pune puiul, apoi ghimbirul si restul de ceapa verde
Reteta simpla de pui la abur

Această rețetă folosește wok-ul, dar nu pentru stir-fry, ci doar pentru fiert.  Vă recomand să folosiți piept de pui și condimente după gustul dumneavoastră.  Nu ar strica să folosiți un capac mai mare, astfel încât să fie mai mult loc pentru abur.  Se poate folosi și coșul de bambus, dar nu e necesar.

Pofta Buna

Pofta Buna

Ingrediente

  • O bucata pui (recomandat piept)
  • 2 linguri sos soia (aprox 60 ml)
  • sare, piper, alte condimente
  • o ceapă verde
  • ghimbir
  • Supă de pui  – 1/2 -1 cană (să nu acopere puiul)

Preparare

Timpul de fierbere e aproximativ 20 de minute. Pofta buna!
Porc la abur – Dim Sum

Categoric una din retetele noastre preferate din carne de porc.  Procesul de gatire este deosebit de simplu si lasa loc la multe variatii.  Marinarea este foarte importanta la aceasta reteta.  Carnea e atat de usoara si aromata in final, incat nu ati zice ca e porc.

Pentru a fierbe la abur sunt mai multe posibilităti. Eu folosesc coşuri tradiţionale de bambus , care sunt excelente pentru gătit la abur şi se pot supra etaja pentru a găti în paralel.  Bineînţeles, se pot folosi şi instrumente mai moderne, cum ar fi dispozitivele electronice de fierbere la abur.

Reteta chinezeasca Dim Sum! Porc la abur!

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (preferabil cu putina grasime), taiata cubulete

Pentru marinata:

  • 1 lingura bucatarie usturoi pisat
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos hoisin sau sos de stridii , sau ambele
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita sos chilli (dulce sau picant)
  • 1-2 lingurite amidon

Preparare

baozi – chifle cu carne facute la abur

Baozi denota un fel de chifla , umpluta cu amestec de carne sau legume  .  Baozi sunt foarte populare in China , fiind un fel de item de fast food , gasit pe strazi si la comercianti ambulanti. Se mananca in orice parte a zilei , dar mai ales la micul dejun si in ceainarii , baozi facand parte din tipul de bucatarie dim sum.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Compozitia din aceasta reteta se poate prepara in avans ca sa se patrunda mai bine.  Daca va raman baozi  pe a doua zi , vor avea gust mai bun.  Se pot reincalzii la nevoie , la microunde sau in abur.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 grame drojdie
  • 300  grame faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 grame praf de copt

Pentru umplutura:

  • 250 grame carne tocata
  • 15 mililitri (1 lingura) sos barbecue sau worchestire
  • 30 mililitri (2 linguri) sos de stridii
  • 15 millitri (1 lingura) sos chilli dulce
  • 15 mililitri (1 lingura) vin  alb sau alcool
  • 15 mililitri (1 lingura) sos hoisin
  • condimente dupa gust (piper , praf de chilli , ghimbir ,etc)

Preparare