porc cu ghimbir
poza porc in sos marinat

poza porc in sos marinat

Aceasta reteta este usor de preparat , singurul lucru mai special de care aveti nevoie fiind ghimbirul , care in ziua de azi se gaseste la aproape orice supermarket. Un inconvenient la aceasta reteta este ca aveti nevoie de mult ulei.

Ingrediente

  • 400 grame piept de porc(sau alta carne)
  • sos soia , 2-3 linguri
  • alcool 2-3 linguri
  • condimente dupa gust
  • otet
  • o jumatate ceapa taiata marunt
  • 3-4 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri ulei de susan (optional)
  • o bucata radacina ghimbir de 2-3 centrimetri taiata marunt
  • 2-3 linguri amidon dizolvat in apa

Preparare

Carnea de porc se taie si se marineaza cu o lingura de soia si una de alcool

Carnea de porc se taie si se marineaza cu o lingura de soia si una de alcool

taiati ghimberul marunt

taiati ghimberul marunt

apoi taiati marunt ceapa ..

apoi taiati marunt ceapa ..

apoi tocati si usturoiul

apoi tocati si usturoiul

Puneti ceapa , usturoiul si ghimbirul intr-un castron

Puneti ceapa , usturoiul si ghimbirul intr-un castron

Puneti apoi o lingura sos soia , una de alcool si una de otet , precum si condimente dupa gust. Amestecati.

Puneti apoi o lingura sos soia , una de alcool si una de otet , precum si condimente dupa gust. Amestecati.

Puneti wok-ul la foc mic  cu suficient ulei cat sa acopere carnea .

Puneti wok-ul la foc mic cu suficient ulei cat sa acopere carnea .

rumeniti putin carnea de porc

rumeniti putin carnea de porc

Apoi scoateti-o si scurgeti-o de ulei

Apoi scoateti-o si scurgeti-o de ulei

Puneti din nou wok-ul pe foc , de data asta la foc mare

Puneti din nou wok-ul pe foc , de data asta la foc mare

Se prajesc din nou bucatile de porc pana isi schimba culoarea in galben auriu

Se prajesc din nou bucatile de porc pana isi schimba culoarea in galben auriu

Se varsa uleiul si se lasa putin pe fund. Apoi se pune carnea si la urma sosul. Amestecati cateva minute  si la sfarsit adaugati uleiul de susan

Se varsa uleiul si se lasa putin pe fund. Apoi se pune carnea si la urma sosul. Amestecati cateva minute si la sfarsit adaugati uleiul de susan

E gata puteti servi cu orez.

E gata puteti servi cu orez.

Pofta.

Pofta.

Vita cu ceapa

Aceasta reteta este foarte populara in fast food-urile chinezesti de la noi din tara.  Nu e nevoie sa cumparati de la fast food , puteti gatii si acasa aceasta reteta mai rapid decat sa faceti o comanda.

mancare chinezeasca - vita cu ceapa

mancare chinezeasca – vita cu ceapa

Ingrediente

ingredientele de baza pentru vita cu ceapa

ingredientele de baza pentru vita cu ceapa

  • 250 grame carne de vaca (m-a costat 6 lei)
  • 2 cepe
  • sos soia
  • sare, piper
  • 1 lingura alcool ( de cereale , votka  ,etc)
  • 50 ml supa de pui  (5-6 linguri)
  • 2 lingurite de amidon dizolvate in apa
  • 1 albus(optional)
  • ulei
  • 1 lingurita ulei susan

Preparare

Carnea de vita se taie in fasii

Carnea de vita se taie in fasii

Carnea se marineaza cu albusul de ou , sau , cu sos soia si putin alcool. Condimentati cu piper.

Carnea se marineaza cu albusul de ou , sau , cu sos soia si putin alcool. Condimentati cu piper.

cepele se taie felii

Cepele se taie felii

Se pune wokul pe foc apoi se pune putin ulei. Se prajeste carnea de vita la foc mare amestecand continuu.

Dupa 3-4 minute se pune ceapa se se amesteca in continuare.

Se pun pe rand alcoolul , supa, apa cu amidonul   , se amesteca , apoi se lasa la foc mic. Condimentati.

Cand incep sa apara bule  , se pune uleiul de susan (optional) , se mai amesteca odata si e gata.

Serviti cu orez.

Serviti cu orez.

Vita cu ceapa. Pofta buna

Vita cu ceapa. Pofta!

pui in sos dulce

Ingrediente

  • 500 grame de piept de pui
  • un albus de ou
  • jumatate de ceapa tocata
  • 25 grame ghimbir tocat (cat ceapa)
  • 50 ml supa clara de pui sau legume
  • 25 ml alcool
  • 40 ml otet de orez
  • 50 grame zahar
  • sos de soia
  • condimente dupa gust
  • amidon
  • ulei
  • putin ulei de susan
Pui in sos dulce

Pui in sos dulce

Preparare

Albusul se amesteca cu sare si amidon (ca pentru omleta) apoi  se pune peste carnea taiata fasii.

Albusul se amesteca cu sare si amidon (ca pentru omleta) apoi se pune peste carnea taiata fasii.

Ceapa si ghimbirul se toaca marunt si se pun intr-un castron.

Ceapa si ghimbirul se toaca marunt si se pun intr-un castron.

Peste ceapa si ghimbir se pun restul ingredientelor , adica supa , alcoolul , putin sos de soia , otetul , zaharul si condimente dupa gust.

Peste ceapa si ghimbir se pun restul ingredientelor , adica supa , alcoolul , putin sos de soia , otetul , zaharul si condimente dupa gust.

Se mai adauga cat amidon incape(adica cat absoarbe compozitia)

Se mai adauga cat amidon incape(adica cat absoarbe compozitia)

Se pune suficient ulei cat sa acopere carnea si se incinge la foc mare. Se adauga carnea si se prajeste pana e facuta.

Se pune suficient ulei cat sa acopere carnea si se incinge la foc mare. Se adauga carnea si se prajeste pana e facuta.

Carnea se scoate si se tine intr-o cratita , separat.

Carnea se scoate si se tine intr-o cratita , separat.

Se goleste aproape tot uleiul din wok apoi se pune compozitia de mai sus. Se amesteca pana se ingroasa apoi se pune carnea si cateva picaturi de ulei de susan daca aveti. Amestecati la foc mic un minut doua si e gata.

Se goleste aproape tot uleiul din wok apoi se pune compozitia de mai sus. Se amesteca pana se ingroasa apoi se pune carnea si cateva picaturi de ulei de susan daca aveti. Amestecati la foc mic un minut doua si e gata.

Serviti cu orez. Pofta

Serviti cu orez. Pofta

pofta

pofta