taitei prajiti cu ardei,ceapa si carne

Taiteii  (noodles)  sunt foarte usor de gatit si merg cu aproape orice.  Cand va plictisiti de orez , puteti oricand sa incercati sa serviti taitei pe langa.

Noodles

Noodles

Aceasta reteteta poate fi preparata cu carne de porc,vita   sau pui si e usor de preparat. Puteti  folosii orice fel de taitei va plac , de orez sau ou , dar recomandat ar fi sa folositi taitei grosi (udon).  Ca  o ultima nota , proportia intre taitei si carne e ajustabila , in functie de gust si posibilitati.

Ingrediente

  • 200 grame de taitei de ou
  • 1 lingura sos hoisin
  • 1 lingura otet
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura sos soia
  • un ardei
  • o ceapa
  • un catel de usturoi

Pentru marinata

  • 1 lingura vin alb sec
  • 1 lingura  sos de stridii
  • 100 grame carne de porc , vita sau pui

Preparare

Porc sichuan

Inca o reteta foarte usor de preparat , potrivita daca acum incercati pentru prima data sa gatiti mancare chinezeasca.

Pentru aceasta reteta :

  • carne de porc (200-300g)
  • 1 praz sau 3-4 fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura pasta chily (se gaseste aproape la orice alimentara)
  • 1 lingura sos soia
Carne de porc pentru porc sichuan

Carne de porc se pune la fiert jumatate de ora , intr-un vas acoperit

Intre timp se spala legumele

Intre timp se spala legumele

Se taie partea alba de la praz

Se taie partea alba de la praz

Iar ardeiul se taie bucati

Iar ardeiul se taie bucati

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit , si se taie mai intai in bucati mari

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit , si se taie mai intai in bucati mari

Apoi in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper

Apoi in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper

Se pune apoi wok-ul pe foc , si se adauga mai intai prazul , dupa ardeiul , si se lasa pana se inmoaie ardeiul.

Se pune apoi wok-ul pe foc , si se adauga mai intai prazul , dupa ardeiul , si se lasa pana se inmoaie ardeiul. Dupa aceasta , se adauga carnea , sosul de chilli , sosul de soia si lingurita de zahar , si se mai lasa cateva minute.

Se serveste cu orez

E gata , se poate servii cu orez

Pofta

Pofta

Pui cu ciuperci

Exista felurite feluri de a face pui cu ciuperci , acesta e doar unul destul de simplu.

Pentru a prepara aceasta mancare e nevoie de piept de pui (300-400 grame), 2 cepe , 2 ardei (unul rosu si unul galben daca se poate), o conserva de ciuperci , sos de soia , supa de pui (o cana) , amidon si condimente.

Pieptul de pui se taie fasii  , se condimenteaza iar apoi se marineaza cu sos de soia cel putin o jumatate de ora. Intr-un vas , se amesteca 2 lingurite de amidon cu apa calda si o lingurita de soia.

Avand aceste lucruri pregatite , se poate incepe:

ingrediente pentru pui cu ciuperci

ingrediente pentru pui cu ciuperci

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite. Ardeiul se taie si el fasii.

Carnea de pui se prajeste cu sfertuile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Carnea de pui se prajeste cu sferturile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ciupercile

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

e gata

e gata

Se serveste cu orez

Se serveste cu orez

Pofta buna

Pofta buna

Carne de porc cu ardei si muguri de soia

Reteta originala :

300 g carne de porc
1 lingura sos soia
1 lingura sos hoisin
1 lingurita condimente (praf 5 arome)
1/2 lingura piper macinat
1/2 lingura zahar brun
4 linguri supa ulei de susan
3-4 cepe verzi
cate 1/2 ardei rosu si verde
315 ml germeni soia(conserva)
1 felie de ananas taiata cuburi
1/2 ceasca supa de pasare
6 linguri ketchup
1 praf glutamat

Cam tot timpu incep prin a imi alege condimentele de care am nevoie:

Condimente pentru Carne De Porc

Condimente pentru Carne De Porc

Apoi tai fasii carnea de porc :

Carne de porc taiata fasii

Carne de porc taiata fasii

Dupa ce carnea e taiata , se aseaza intr-un castron si se condimenteaza ( eu am folosit  piper , ghimbir , chilli , voi puteti folosii ce va place) , apoi se pune sosul de soia si hoisin , zaharul si se lasa la marinat cam jumate de ora.

Carne de porc taiata fasii si condimentata

Carne de porc taiata fasii si condimentata

Carne de porc marinata cu zahar deasupra

Carne de porc marinata cu zahar deasupra

Pana se marineaza , am fugit sa cumpar ardei , ceapa si ananas:

Legume

Legume

Legumele se taie :

ceapa verde

ceapa verde

Ceapa Verde Taiata

Ceapa Verde Taiata

Ardei decapitat

Ardeiul se decapiteaza

Ardeiul se taie in Jumatate

Apoi se taie in jumate

Ardei Taiat Fasii

Apoi fasii (cum aveti rabdare , eu n-am:) )

Pregatesc si mugurii de soia(Trebuie doar scursi de lichid) :

Muguri de soia

Muguri de soia

Legumele fiind preparate , carnea marinata  , putem incepe sa prajim.  De obicei cand pun wok-ul la foc , pun si orezul , (orezul ia 25-30 minute) .

Wok si orez pe foc

Inainte de a pune ulei se lasa putin pe foc wok-ul

Carne prajita de porc

Carnea se prajeste iar apoi se tine la cald

Carne de porc prajita in wok

Carne de porc dupa ce a fost prajita

Ceapa si ardei in wok

Dupa ce se scoate carnea , se pune ceapa si ardeiul in wok

Legume cu supa si sos de rosii

Peste ardei si ceapa se pune supa de pui, sosul de rosii , mugurii de soia si ananasul , si se da intr-un clocot.

aproape gata

Se pune carnea din nou , se condimenteaza dupa gust , si se lasa cateva minute

La momentul asta se pot scoate vasele si servi:

Vase

Bol mare pentru orez , si boluri mici pentru servire

Se scoate orezul

Se scoate orezul

Si :

Carne de porc cu ardei

Carne de porc cu ardei

mm

mm

mmm iar

mmm iar

Cateva lucruri de adaugat :

  • costul cumparaturilor , fara carne , a fost in jur de 10 lei
  • nu am folosit ulei de susan , ci ulei normal , uleiul de susan il folosesc doar cand vreau sa ma intrec (e scump)
  • Nu am folosit cantitatile exacte , eu le combin dupa gust ca am voie , si folosesc reteta ca si guideline
  • Cum nu am tot timpul supa de pasare la dispozitie folosesc supa la plic; cand nici asta nu e disponibila apa fierbinte
  • Daca vreti sa ingrosati sosul , folositi niste amidon