aripi de pui la grill in stil chinezesc

Inca una din nenumaratele retete chinezesti de aripi de pui.  Aceasta metoda de preparare este potrivita pentru grill asa ca puteti sa le pregatiti inainte sa mergeti la iarba verde. Nu necesita multe ingrediente si sunt usor de preparat.

reteta chinezeasca de aripi pui la grill

reteta chinezeasca de aripi pui la grill

Ingrediente

  • 5 aripi de pui
  • o lingura miere
  • 50 ml sos de soia
  • condimente picante sau praf 5 arome

Preparare

Aripi de pui in sos dulce acrisor
Aripi de pui dulce acrisoare

Aripi de pui dulce acrisoare

Reteta e usor de preparat , iar gustul este surprinzator.

Ingrediente

Pentru a face sos pentru 12 aripi aveti nevoie de :

  • o  lingura sos soia
  • o lingura otet(de orez daca aveti)
  • o lingura zahar
  • o lingura amidon
  • un sfert de ceasca supa de pui(6-7 linguri)

Optional , mai puteti folosii un morcove.

Preparare

se pun toate ingredientele de sos intr-un castron/

Se pun toate ingredientele de sos intr-un castron.

Se amesteca pana se dizolva zaharul

Se amesteca pana se dizolva zaharul

Aripile se taie pe incheieturi  in trei bucati ( eu asa le-am cumparat)

Aripile se taie pe incheieturi in trei bucati ( eu asa le-am cumparat)

Morcovul se da prin razatoare

Morcovul se da prin razatoare

Se pune wokul la foc , cu 300-4oo ml ulei (cat sa acopere aripile),  apoi se prajesc aripile in ture (cat incape in wok) la foc mare

Se pune wokul la foc , cu 300-4oo ml ulei (cat sa acopere aripile), apoi se prajesc aripile in ture (cat incape in wok) la foc mare

aripile se prajesc pana devin aurii maronii

aripile se prajesc pana devin aurii maronii, apoi se scot si se pun deoparte.

Dupa ce s-au prajit toate aripile , se goleste wokul de ulei (cu mare grija , dupa ce s-a racit putin) apoi se toarna sosul preparat mai devreme. Cand incep sa apara bule se pun aripile si se amesteca repede un minut doua.

Dupa ce s-au prajit toate aripile , se goleste wokul de ulei (cu mare grija , dupa ce s-a racit putin) apoi se toarna sosul preparat mai devreme. Cand incep sa apara bule se pun aripile si se amesteca repede un minut doua.

Se pune morcovul , apoi se mai amesteca de cateva ori si e gata.

Se pune morcovul , apoi se mai amesteca de cateva ori.

Sunt gata , pofta buna.

Sunt gata , pofta buna.

Pofta. Sun tare bune aripile asa. Am incercat sa ornez cu morcove crud dar nu prea mi-o iesit :).

Pofta. Sun tare bune aripile asa. Am incercat sa ornez cu morcove crud dar nu prea mi-o iesit :).

aripi de pui picante

Inca un fel de a face aripi de pui , reteta chinezeasca bineinteles.  Aceasta reteta am gasit-o pe youtube , de unde am pus si tutorialul .

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

  • 1 kilogram aripi
  • condimente gratar
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri zahar
  • otet de orez
  • 30 ml sos soia
  • 3-4 linguri , sau mai mult (dupa gust) , sos chili picant
  • 1 lingura praf de mustar picant sau mustar picant

Preparare

Se condimenteaza aripile de pui cu sare si condimente de gratar apoi se pun la cuptor 45-60 minute. Cu putin timp inainte sa scoateti aripile, se pune wokul pe foc si se pun ingredientele pentru sos, apoi se amesteca. Cand sosul s-a legat, pune-ti aripile in wok si amestecati.

Aveti mai jos tutorialul video si reteta originala:

Pofta.

P.S.: Gasiti foarte multe retete bune  de aceasli autor pe youtube , instructiuni video pas cu pas.

Reteta – Aripi de pui chinezesti

Bineinteles , sunt mai multe moduri de a face aripi de pui chinezesti.  Reteta din acest post am gasit-o pe youtube  si explica mai bine decat as putea eu (aveti filmul mai jos).

Pe scurt  , pentru jumatate de kilogram de aripi de pui,taiate in 3 ,  pentru sos mai aveti nevoie de :

  • 25 mililitri baza de pui (supa concentrata de pui , din carne si oase , daca nu aveti se poate inlocui cu supa de pui )
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de orez sau otet
  • 2 linguri sos hoisin
  • 1 lingura ulei de susan (sau normal daca nu aveti)
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 1 lingura sos de soia

Amestecati aceste ingrediente pana cand zaharul si amidonul se dizolva.

Intr-un wok  sau tigaie mare pune-ti cam 300 ml (cat sa inoate aripile) de ulei la foc mare,  puneti aripile la prajit pana devin maro (12-15 minute). Dupa ce s-au prajit , scoateti-le si goliti uleiul (cu grija). Pune-ti din nou wok-ul pe foc apoi turnati sosul , amestecand continuu. Cand incepe sa isi schimbe consistenta si apar bulbuci  ,  pune-ti aripile de pui si amestecati in continuare.

Mai jos aveti tutorialul video :

Pofta.