Serviti imediat in castronase
Supa chinezeasca de pui

Pentru aceasta supa aveti nevoie de:

  • 2 pulpe mari de pui
  • putin ulei
  • 1 ceapa
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 bucata ghimbir de 2,5 centimetri
  • 1,1 l supa limpede de pui
  • coaja de la 1/2 lamaie verde
  • 50 g orez cu bobul lung(eu am folosit o ceasca)
  • 70 grame ciuperci champignon
  • 1 lingura de sos dark soia
  • 4 linguri de vin alb sec
  • piper

Supa de pui , ca si ingredient   de care aveti nevoie si in alte retete , se poate obtine din supa la plic , in care fierbeti niste ciuperci si putin ghimbir, eventual puteti folosii si cuburi concentrate. Strecurati supa inainte sa o folositi.

Ingredientele , in afara de carne, sunt: ciuperci , ceapa verde , ceapa , ghimbir si jumatate din coaja de la o lamaie verde

Ingredientele , in afara de carne, sunt: ciuperci , ceapa verde , ceapa , ghimbir si jumatate din coaja de la o lamaie verde

Taiati ceapa rondele , ceapa vede in bucati de 3-4 cm , ghimbirul il tocati marunt , iar ciupercile le taiati in felii cat mai subtiri.

Taiati ceapa rondele , ceapa vede in bucati de 3-4 cm , ghimbirul il tocati marunt , iar ciupercile le taiati in felii cat mai subtiri.

Indepartati  pielea si grasimea de pe pulpele de pui  si taiati fiecare pupla in doua, astfel incat sa obtineti 4 bucati.(Eu am folosit pulpe dezosate care erau gata prelucrate).

Incingeti putin ulei intr-o cratita incapatoare , apoi caliti ceapa la foc domol pana se inmoaie. Adaugati apoi ghimbirul maruntit , lasati 30 secunde timp in care amestecati continuu , apoi adaugati supa de pui. Puneti bucatile de carne  in oala , apoi coaja de lamaie(mie imi place mai tare fara), acoperiti vasul apoi lasati sa fiarba la foc domol timp de 15 minute.

Scoate-ti carnea din supa apoi lasati-o putin sa se raceasa pana puteti sa umblati cu ea.

Dezosati pulpele daca e cazul apoi  rupeti carnea bucatele

Dezosati pulpele daca e cazul apoi rupeti carnea bucatele

Puneti carnea inapoi in oala , impreuna cu ceapa verde, ciupercile , sosul de soia si vinul  si mai lasati 9-10 minute .Scoate-ti coaja de lamaie apoi puneti sare si piper dupa gust.

E gata

E gata

Serviti imediat in castronase

Serviti imediat in castronase

Pofta

Pofta

carne de vita cu ciuperci si sos de stridii

Aceasta este una dintre retetele mele preferate  din bucataria chinezeasca.  Cel mai dificil la aceasta reteta este procurarea sosului  de stridii, care nu se gaseste tot timpul in super marketuri , asa ca aveti grija sa va cumparati mai mult cand gasiti , preferabil la sticla.

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

1. Ingredientele

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

  • jumatate kilogram  carne de vita
  • 2 linguri sos de stridii
  • 1 lingurita zahar
  • praf de chilli
  • sare si piper
  • ulei
  • 2 cepe
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 200 g ciuperci champignion
  • 200g ciuperci pleutorus
  • zeama de la  1 lamaie
  • 250 ml (o cana) supa de pui sau legume
  • amidon

Eu am folosit doar ciuperci champignion , deoarece nu am gasit pleutorus.

2. Carnea

Spalati carnea sub jet de apa , stergeti-o cu un servet de hartie ca sa se usuce , taiati-o fasii si puneti-o intr-un castron.

Spalati carnea sub jet de apa , stergeti-o cu un servet de hartie ca sa se usuce , taiati-o fasii si puneti-o intr-un castron.

3. Marinarea

Carnea se condimenteaza cu sare de piper , apoi se pune sosul de stridii si se presara deasupra zahar si chilli. Se lasa la marinat cel putin 2 ore.

Carnea se condimenteaza cu sare de piper , apoi se pune sosul de stridii si se presara deasupra zahar si chilli. Se lasa la marinat cel putin 2 ore.

*nota: eu am pus un pic mai mult de 2 linguri deoarece nu am vrut sa mi se strice restul de sos de stridii (fiind la plic , nu la sticla)

4.  Legumele

Ceapa se taie rondele iar ciupercile se curata si se taie , apoi se stropesc cu zeama de la lamaie.

Ceapa se taie rondele iar ciupercile se curata si se taie , apoi se stropesc cu zeama de la lamaie.

5.  Prajirea

Incingeti niste ulei in wok , apoi prajiti carnea la foc mare amestecand continuu, apoi scoateti-o si puneti-o intr-un castron.

Incingeti niste ulei in wok , apoi prajiti carnea la foc mare amestecand continuu, apoi scoateti-o si puneti-o intr-un castron.

Caliti ceapa apoi adaugati si ciupercile si prajiti-le impreuna. Turnati supa peste ciuperci si fierbeti 5 minute. Daca e nevoie ingrosati cu putin amidon alimentar. Adaugati carnea si dati intr-un clocot. Gustati si mai condimentati odata dupa gust.

Caliti ceapa apoi adaugati si ciupercile si prajiti-le impreuna. Turnati supa peste ciuperci si fierbeti 5 minute. Daca e nevoie ingrosati cu putin amidon alimentar. Adaugati carnea si dati intr-un clocot. Gustati si mai condimentati odata dupa gust.

6. Servirea

Se  serveste cu orez sau taitei de orez si se poate orna cu frunze de coriandru.

Se serveste cu orez sau taitei de orez si se poate orna cu frunze de coriandru. Pofta!

Supa chinezeasca de pui cu ciuperci

O reteta chiar simplu de preparat , pentru care nu aveti nevoie nimic special , doar de :

  • o bucata pui
  • sos de soia
  • ceapa verde
  • ciuperci
  • condimente
  • oua

Reteta am gasit-o pe youtube  , iata si filmuletu cu pricina:

Pui cu ciuperci

Exista felurite feluri de a face pui cu ciuperci , acesta e doar unul destul de simplu.

Pentru a prepara aceasta mancare e nevoie de piept de pui (300-400 grame), 2 cepe , 2 ardei (unul rosu si unul galben daca se poate), o conserva de ciuperci , sos de soia , supa de pui (o cana) , amidon si condimente.

Pieptul de pui se taie fasii  , se condimenteaza iar apoi se marineaza cu sos de soia cel putin o jumatate de ora. Intr-un vas , se amesteca 2 lingurite de amidon cu apa calda si o lingurita de soia.

Avand aceste lucruri pregatite , se poate incepe:

ingrediente pentru pui cu ciuperci

ingrediente pentru pui cu ciuperci

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite. Ardeiul se taie si el fasii.

Carnea de pui se prajeste cu sfertuile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Carnea de pui se prajeste cu sferturile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ciupercile

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

e gata

e gata

Se serveste cu orez

Se serveste cu orez

Pofta buna

Pofta buna