Presarati deasupra putin din condimentele pregatite in wok
Coaste picante

Daca aceste coaste vor fi picante sau nu, asta va fi determinat de taria condimentelor pe care le veti folosi.  In orice caz, le puteti servi cu sos picant, sau mai trece odata prin wok si un sos de chilly daca doriti si mai picant.

Coaste picante cu piper Szechuan

Desi aceasta mancare se face in mult ulei, interiorul va ramane fraged.

Ingrediente

  • 600-900 kg coaste de porc
  • 1 lingura piper Szechuan
  • 2 linguri sare de mare (sau gema daca nu)
  • 1 lingurita praf 5 arome
  • 1 lingura jumatate amidon
  • ulei pentru prajit

Pentru Marinata:

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura alcool (am folosit vin alb)
  • piper negru

Ce s-a omis din poze: dupa ce ati prajit condimentele in wok, folositi un mojar sa le macinati , pana cand obtineti o pulbere fina.

coaste in stil chinezesc

Reteta aceasta cu coaste e foarte usor de preparat , potrivita pentru cand sunteti in pana de idei si aveti nevoie de ceva rapid. Deoarece metoda de preparare e foarte simpla , mancarea  poate fi pregatita pe langa alte retete pentru o masa mai mare. In afara de sos de soia care se gaseste la orice alimentara , restul ingredientelor se afla deja in bucataria dumneavoastra.

Coaste de porc dupa reteta chinezeasca

Coaste de porc dupa reteta chinezeasca

Ingrediente

  • jumatate kilogram coaste de porc
  • 1-4 – 1/2 ceasca zahar
  • 1/2 ceasca otet
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 ceasca  supa de pui
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingurita sare

Preparare