Jiaozi (Coltunasi)

Pe numele chinezesc jiaozi, coltunasii sunt un fel de mancare indragit in toata China si cu o foarte mare varietate de retete.  Ei sunt asociati de obicei cu bucataria de tip Dim Sum, fiind o masa usoara  si usor de preparat. Pe langa umpluturile cu iz chinezesc, am adaugat si o umplutura mai din partile noastre, o sa va prindeti voi care.

Ingrediente

Pentru aluat

  • Un ou
  • 300-400g faina
  • apa calda cat cuprinde

Pentru umplutura

Varianta 1

  • 500g carne tocata
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sos hoisin sau sos de stridii  (sau ambele)
  • 1 ou
  • 1 lingurita piper negru
  • un morcov taiat marunt sau orice alta leguma

Varianta 2

Se prepara carnea ca pentru baozi .

Varianta 3

Se fierbe un cartof sau doi, se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu sare si piper.

Preparare

DOCKING!!!
baozi – chifle cu carne facute la abur

Baozi denota un fel de chifla , umpluta cu amestec de carne sau legume  .  Baozi sunt foarte populare in China , fiind un fel de item de fast food , gasit pe strazi si la comercianti ambulanti. Se mananca in orice parte a zilei , dar mai ales la micul dejun si in ceainarii , baozi facand parte din tipul de bucatarie dim sum.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Compozitia din aceasta reteta se poate prepara in avans ca sa se patrunda mai bine.  Daca va raman baozi  pe a doua zi , vor avea gust mai bun.  Se pot reincalzii la nevoie , la microunde sau in abur.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 grame drojdie
  • 300  grame faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 grame praf de copt

Pentru umplutura:

  • 250 grame carne tocata
  • 15 mililitri (1 lingura) sos barbecue sau worchestire
  • 30 mililitri (2 linguri) sos de stridii
  • 15 millitri (1 lingura) sos chilli dulce
  • 15 mililitri (1 lingura) vin  alb sau alcool
  • 15 mililitri (1 lingura) sos hoisin
  • condimente dupa gust (piper , praf de chilli , ghimbir ,etc)

Preparare