Mancare chinezeasca rapid si usor

In ziua de azi exista chestii gata preparate pentru orice. Daca nu ai timp /chef , sau vrei sa impresionezi pe cineva cu o cina, poti apela la aceasta varianta mai usoara.

Exista in comert sosuri  si legume gata preparate , astfel incat tie nu iti mai ramane de facut decat sa te gandesti  ce fel de carne ai manca. Aceste sosuri se gasesc in magazine gen Cora , Auchan , Carrefour , etc , la raionu de sosuri sau condimente internationale.

In general , indiferent ce tip de carne aveti , puteti proceda in felul urmator:

  • taiati carnea  , condimentati-o  si lasati-o 10-30 minute la marinat , in 2-3 linguri de  sos de soia
  • prajiti carnea in wok , la temperatura mare (daca nu sunteti sigur ca e facuta , gustati)
  • scoate-ti carnea si puneti-o la wok
  • Adaugati legumele si prajiti cateva minute
  • Adaugati carnea peste legume
  • Adaugati sosu  si amestecati
  • Opriti focul peste cateva minutel

In general , aceste sosuri au pe ambalaj cate o reteta simpla care o puteti incerca.  Nu va faceti griji , si daca vi lene sa taiati legumele , sunt mixuri gata preparate.

Sos dulce acrisor impreuna cu sos de stridii si de fasole neagra

Sos dulce acrisor impreuna cu sos de stridii si de fasole neagra

Exemplu de mixuri de legume

Exemplu de mixuri de legume

Pui cu ciuperci

Exista felurite feluri de a face pui cu ciuperci , acesta e doar unul destul de simplu.

Pentru a prepara aceasta mancare e nevoie de piept de pui (300-400 grame), 2 cepe , 2 ardei (unul rosu si unul galben daca se poate), o conserva de ciuperci , sos de soia , supa de pui (o cana) , amidon si condimente.

Pieptul de pui se taie fasii  , se condimenteaza iar apoi se marineaza cu sos de soia cel putin o jumatate de ora. Intr-un vas , se amesteca 2 lingurite de amidon cu apa calda si o lingurita de soia.

Avand aceste lucruri pregatite , se poate incepe:

ingrediente pentru pui cu ciuperci

ingrediente pentru pui cu ciuperci

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite. Ardeiul se taie si el fasii.

Carnea de pui se prajeste cu sfertuile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Carnea de pui se prajeste cu sferturile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ciupercile

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

e gata

e gata

Se serveste cu orez

Se serveste cu orez

Pofta buna

Pofta buna