Se fierbe sub capac 2-3 minute si se serveste
Nabeyaki Udon

Reteta e la baza japoneza, dar foarte usor de facut. In reteta originala se foloseste udon, dar se poate folosi orice taitei (grosi) doriti. Eu am folosit  asa numitele shirataki pentru ca mi-au fost la indemana.  Nu lasati asta sa va sperie si inlocuiti cu ce e accesibil unde locuiti.

Grija mare sa nu folositi un sos de soia foarte sarat. Daca nu aveti alta optiune, folositi mai putin sos de soia. Daca doriti sa testati cat puteti adauga, data viitoare cand faceti o supa normala de pui, direct in farfurie, adaugati putin cate putin sos de soia, ca sa observati proportia potrivita. Dupa, aceasta proprtie trebuie ajustata pentru 1l.

 

Nabeyaki shirataki

Nabeyaki

Ingrediente

  • 1 l supa de pui sau de legume sau  dashi
  • 2 catei de ustoroi pisati (ca pentru mujdei)
  • 1 lingura ghimbir tocat marunt
  • 1 piept sau 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa verde
  • 1 pachet udon
  • 2 linguri mirin (sau vin alb daca nu)
  • 100-150 grame spanac oparit (eu am folosit pak choi, dar reteta originala e cu spanac)
  • 50 ml sos soia (preferabil nu foarte sarat)
  • 2 oua

Preparare