reteta chinezeasca de castraveti murati

Castravetii stau foarte putin la murat , drept urmare e mai mult o salata (foarte gustoasa) care merge bine langa orice alta mancare chinezeasca si nu numai.

Castraveti 'murati' chinezesti

Castraveti 'murati' chinezesti

Pentru aceasta salata aveti nevoie de :

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita otet orez

Preparare:

Castravetele se taie putin la capete

Castravetele se taie putin la capete

Apoi se taie in doua de-a lungul castravetelui

Apoi se taie in doua de-a lungul castravetelui

se curata apoi de seminte cu ajutorul unui cutit

se curata apoi de seminte cu ajutorul unui cutit

Se taie apoi bucati mici

Se taie apoi bucati mici

Se amesteca bine cu sarea si se lasa intr-un castron cel putin jumatate de ora.

Se amesteca bine cu sarea si se lasa intr-un castron cel putin jumatate de ora.

Se scurg castravetii de lichid iar apoi se amesteca cu zaharul si otetul de orez. In caz ca dispuneti de ulei de chilli , puteti pune cateva picaturi.

Se scurg castravetii de lichid iar apoi se amesteca cu zaharul si otetul de orez. In caz ca dispuneti de ulei de chilli , puteti pune cateva picaturi.

Se pun cateva picaturi de ulei de susan peste castraveti si sunt gata

Se pun cateva picaturi de ulei de susan peste castraveti si sunt gata

pui in sos dulce

Ingrediente

  • 500 grame de piept de pui
  • un albus de ou
  • jumatate de ceapa tocata
  • 25 grame ghimbir tocat (cat ceapa)
  • 50 ml supa clara de pui sau legume
  • 25 ml alcool
  • 40 ml otet de orez
  • 50 grame zahar
  • sos de soia
  • condimente dupa gust
  • amidon
  • ulei
  • putin ulei de susan
Pui in sos dulce

Pui in sos dulce

Preparare

Albusul se amesteca cu sare si amidon (ca pentru omleta) apoi  se pune peste carnea taiata fasii.

Albusul se amesteca cu sare si amidon (ca pentru omleta) apoi se pune peste carnea taiata fasii.

Ceapa si ghimbirul se toaca marunt si se pun intr-un castron.

Ceapa si ghimbirul se toaca marunt si se pun intr-un castron.

Peste ceapa si ghimbir se pun restul ingredientelor , adica supa , alcoolul , putin sos de soia , otetul , zaharul si condimente dupa gust.

Peste ceapa si ghimbir se pun restul ingredientelor , adica supa , alcoolul , putin sos de soia , otetul , zaharul si condimente dupa gust.

Se mai adauga cat amidon incape(adica cat absoarbe compozitia)

Se mai adauga cat amidon incape(adica cat absoarbe compozitia)

Se pune suficient ulei cat sa acopere carnea si se incinge la foc mare. Se adauga carnea si se prajeste pana e facuta.

Se pune suficient ulei cat sa acopere carnea si se incinge la foc mare. Se adauga carnea si se prajeste pana e facuta.

Carnea se scoate si se tine intr-o cratita , separat.

Carnea se scoate si se tine intr-o cratita , separat.

Se goleste aproape tot uleiul din wok apoi se pune compozitia de mai sus. Se amesteca pana se ingroasa apoi se pune carnea si cateva picaturi de ulei de susan daca aveti. Amestecati la foc mic un minut doua si e gata.

Se goleste aproape tot uleiul din wok apoi se pune compozitia de mai sus. Se amesteca pana se ingroasa apoi se pune carnea si cateva picaturi de ulei de susan daca aveti. Amestecati la foc mic un minut doua si e gata.

Serviti cu orez. Pofta

Serviti cu orez. Pofta

pofta

pofta