Pui cu Susan

Acest fel de mancare chinezeasca , pui cu susan , este o reteta destul de simplu de preparat , mai ales ca nu cere manuirea rapida a wok-ului , deci nu prea aveti ce gresi.

Pui cu susan

Pui cu susan

Ingrediente

  • 1-2 linguri seminte de susan
  • 1-2 ardei iute
  • 500 g piept de pui

Pentru compozitie

  • 1 ou
  • 100 grame faina
  • 100 ml apa
  • 25 grame amidon
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru sos

  • 1 ceasca (125 mililitri) supa de pui
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri sos hoisin
  • 1 lingura ulei de susan

Amestecati bine toate  ingredientele de sos  intr-un castron si lasati deoparte.

Preparare

Se pun intr-un castron toate ingredientele pentru compozitie , adica faina , amidonul , sarea , praful de copt oul si apa .

Se pun intr-un castron toate ingredientele pentru compozitie , adica faina , amidonul , sarea , praful de copt oul si apa .

Se amesteca bine iar apoi se lasa sa se odihneasca o ora.

Se amesteca bine iar apoi se lasa sa se odihneasca o ora.

Pana se odihneste taiati carnea bucatele

Pana compozitia se odihneste, taiati carnea bucatele

Apoi ardeiul iute

Apoi ardeiul iute

reteta mancare chinezeasca pui cu susan

reteta mancare chinezeasca pui cu susan

Se trece carnea prin compozitie apoi se prajeste in suficient ulei cat sa o acopere.

Se trece carnea prin compozitie apoi se prajeste in suficient ulei cat sa o acopere.

Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron. Se goleste uleiul din wok , lasandu-se putin pe fund apoi se prajeste ghimbirul si ardeiul iute si se adauga sosul. Se amesteca pana face bule, apoi se adauga carnea de pui anterior prajita si se amesteca in continuare.

Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron. Se goleste uleiul din wok , lasandu-se putin pe fund apoi se prajeste ghimbirul si ardeiul iute si se adauga sosul. Se amesteca pana face bule, apoi se adauga carnea de pui anterior prajita si se amesteca in continuare timp de 1-2 minute.

Se scoate si se presara cu seminte de susan. Pofta.

Se scoate si se presara cu seminte de susan. Pofta.

Cand gatesc aceasta reteta , imi pun si la munca pe a doua zi. Doar o parte din carne este cu sos , restul este doar prajita in compozitie.

Cand gatesc aceasta reteta , imi pun si la munca pe a doua zi. Doar o parte din carne este cu sos , restul este doar prajita in compozitie.

reteta chinezeasca pipote de pui pane

Reteta aceasta  nu are nimic specific doar bucatariei chinezesti. Absolut toate ingredientele (care sunt putine) sunt la indemana.  O sa va surprinda gustul care mie  imi aminteste de jumeri de rata .  Sunt convins ca reteta aceasta se gaseste si in alte bucatarii , nu doar chinezeasca , deoarece e foarte simpla si foarte la indemana.

Pipote de pui pane

Mancare chinezeasca : Pipote de pui pane

Ingrediente

  • Jumatate kilogram pipote de pui
  • 2 oua
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 lingurita sare
  • 2 cesti faina

Preparare

Daca e nevoie , taiati pipotele in bucati mai mici .

Daca e nevoie , taiati pipotele in bucati mai mici .

Puneti sarea peste ele  , un concentrat de pui sfaramat si 2 oua.

Puneti sarea peste ele , un concentrat de pui sfaramat si 2 oua.

amestecati bine

amestecati bine

Puneti pipotele intr-o punga , turnati faina si sigilati punga. Amestecati foarte bine.

Puneti pipotele intr-o punga , turnati faina si sigilati punga. Amestecati foarte bine.

Dupa ce le-ati amestecat cu faina , puneti pipotele inapoi in castron

Dupa ce le-ati amestecat cu faina , puneti pipotele inapoi in castron

Dupa ce ati incalzit wokul pe foc , turnati 200-300 ml ulei. Dupa ce s-a incins pune-ti pe rand pipotele la prajit. Se lasa pana devin galbene aurii.

Dupa ce ati incalzit wokul pe foc , turnati 200-300 ml ulei. Dupa ce s-a incins puneti pe rand pipotele la prajit. Se lasa pana devin galbene aurii.

Se scot si se pot servii imediat cu sos dulce acrisor sau sos picant. Se pot lasa si pe a doua zi.

Se scot si se pot servi imediat cu sos dulce acrisor sau sos picant. Se pot lasa si pe a doua zi.

Pofta

Pofta