Presarati deasupra putin din condimentele pregatite in wok
Coaste picante

Daca aceste coaste vor fi picante sau nu, asta va fi determinat de taria condimentelor pe care le veti folosi.  In orice caz, le puteti servi cu sos picant, sau mai trece odata prin wok si un sos de chilly daca doriti si mai picant.

Coaste picante cu piper Szechuan

Desi aceasta mancare se face in mult ulei, interiorul va ramane fraged.

Ingrediente

  • 600-900 kg coaste de porc
  • 1 lingura piper Szechuan
  • 2 linguri sare de mare (sau gema daca nu)
  • 1 lingurita praf 5 arome
  • 1 lingura jumatate amidon
  • ulei pentru prajit

Pentru Marinata:

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura alcool (am folosit vin alb)
  • piper negru

Ce s-a omis din poze: dupa ce ati prajit condimentele in wok, folositi un mojar sa le macinati , pana cand obtineti o pulbere fina.

carne de porc cu piper negru
Porc cu piper negru si salata de castraveti murati chinezesti

Porc cu piper negru si castraveti murati chinezesti

Aceasta reteta este foarte simplu de preparat si nu necesita prajire.  Pe langa ca e usor de preparat , iesiti si foarte ieftin. Am avut de cumparat doar carne  de 8 lei , restul ingredientelor fiind deja in bucataria mea.

Ingrediente

  • jumate kilogram carne de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 40 grame ghimbir (o bucata de 3-4 centimetri)
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sos de peste
  • 1 lingura zahar
  • 1 litru de apa sau de supa( baza) de porc
  • 1 lingura piper negru boabe

Preparare

Carnea se taie in bucati mici ( "bitesize")

Carnea se taie in bucati mici ( "bitesize")

Intr-o oala se pune la fiert apa , sosul de peste si sosul de soia pana da intr-un clocot.

Intr-o oala se pune la fiert apa , sosul de peste si sosul de soia pana da intr-un clocot.

pana apa fierbe se taie usturoiul bucati si se zdrobeste cu latul cutitului.

pana apa fierbe se taie usturoiul bucati si se zdrobeste cu latul cutitului.

Ghimbirul se  curata si se marunteste

Ghimbirul se curata si se marunteste

Dupa ce apa si sosurile a dat in clocot , se adauga usturoiul , ghimbirul , zaharul , piperul si carnea.

Dupa ce apa si sosurile au dat in clocot , se adauga usturoiul , ghimbirul , zaharul , piperul si carnea.

Focul se da mai incet , se acopera oala si se lasa aproximativ o ora jumate , timp in care o parte considerabila din lichid s-a evaporat.

Focul se da mai incet , se acopera oala si se lasa aproximativ o ora jumate , timp in care o parte considerabila din lichid se va evapora.

Dupa ce a trecut timpul si apa s-a evaporat , porcul poate fi scos cu o sita sau paleta si servit.

Dupa ce a trecut timpul si apa s-a evaporat , porcul poate fi scos cu o sita sau paleta si servit.

Porcul se serveste cu orez fiert si castraveti murati chinezesti.

Porcul se serveste cu orez fiert si castraveti murati

si cu orez bineinteles

si cu orez bineinteles

porc fiert cu piper negru si castraveti murati

porc fiert cu piper negru si castraveti murati

pofta

pofta

Reteta poate fi gatita cu o zi inainte. Daca faceti asta , dupa ce a fiert , lasati oala pana a doua zi , timp in care aromele se vor imbiba mai bine. Inainte sa serviti , incalziti pana da intr-un clocot.

Reteta poate fi gatita cu o zi inainte. Daca faceti asta , dupa ce a fiert , lasati oala pana a doua zi , timp in care aromele se vor imbiba mai bine. Inainte sa serviti , incalziti pana da intr-un clocot.

Vita cu ceapa

Aceasta reteta este foarte populara in fast food-urile chinezesti de la noi din tara.  Nu e nevoie sa cumparati de la fast food , puteti gatii si acasa aceasta reteta mai rapid decat sa faceti o comanda.

mancare chinezeasca - vita cu ceapa

mancare chinezeasca – vita cu ceapa

Ingrediente

ingredientele de baza pentru vita cu ceapa

ingredientele de baza pentru vita cu ceapa

  • 250 grame carne de vaca (m-a costat 6 lei)
  • 2 cepe
  • sos soia
  • sare, piper
  • 1 lingura alcool ( de cereale , votka  ,etc)
  • 50 ml supa de pui  (5-6 linguri)
  • 2 lingurite de amidon dizolvate in apa
  • 1 albus(optional)
  • ulei
  • 1 lingurita ulei susan

Preparare

Carnea de vita se taie in fasii

Carnea de vita se taie in fasii

Carnea se marineaza cu albusul de ou , sau , cu sos soia si putin alcool. Condimentati cu piper.

Carnea se marineaza cu albusul de ou , sau , cu sos soia si putin alcool. Condimentati cu piper.

cepele se taie felii

Cepele se taie felii

Se pune wokul pe foc apoi se pune putin ulei. Se prajeste carnea de vita la foc mare amestecand continuu.

Dupa 3-4 minute se pune ceapa se se amesteca in continuare.

Se pun pe rand alcoolul , supa, apa cu amidonul   , se amesteca , apoi se lasa la foc mic. Condimentati.

Cand incep sa apara bule  , se pune uleiul de susan (optional) , se mai amesteca odata si e gata.

Serviti cu orez.

Serviti cu orez.

Vita cu ceapa. Pofta buna

Vita cu ceapa. Pofta!