Porc la abur – Dim Sum

April 20th, 2012

Categoric una din retetele noastre preferate din carne de porc.  Procesul de gatire este deosebit de simplu si lasa loc la multe variatii.  Marinarea este foarte importanta la aceasta reteta.  Carnea e atat de usoara si aromata in final, incat nu ati zice ca e porc. Pentru a fierbe la abur sunt mai multe posibilităti. [...]

Read full article | 3 Comments »

Coaste picante

February 3rd, 2011

Daca aceste coaste vor fi picante sau nu, asta va fi determinat de taria condimentelor pe care le veti folosi.  In orice caz, le puteti servi cu sos picant, sau mai trece odata prin wok si un sos de chilly daca doriti si mai picant. Desi aceasta mancare se face in mult ulei, interiorul va [...]

Read full article | 1 Comment »

Reteta simpla ramen

January 8th, 2011

Ramen-ul suna intimidant, dar in esenta, reprezinta ceva cu taitei grosi in supa.  Aceasta reteta foloseste ingrediente locale si are la baza supa de pui.  In mod normal, se foloseste ceapa verde si alte verdeturi, dar fiind iarna, am folosit o ceapa normala mica. In China si in Taiwan e plin de astfel de supe, [...]

Read full article | 17 Comments »

Porc in sos dulce acrisor

October 17th, 2010

Daca in general retele pe care le postez sunt usoare, asta face parte din categoria ‘grele’, nu mancati chiar seara pentru ca e folosit destul de mult ulei. Dar, iasa lucru bun, iar in combinatie cu paste si mai bun. Daca nu aveti ulei de susan, nu va ingrijorati. Nu e teribil de important pentru [...]

Read full article | 11 Comments »

Chiftele in stil asiatic

September 18th, 2010

O reţeta in care nu o sa folosesc wok-ul, sau cel puţin nu in acest post . Acest fel de mâncare e destul de simplu de făcut  (ca de obicei la mine pe blog) şi merge destul de ok ca aperitiv sau pe lângă alt fel de mâncare. De mai multe ori am văzut acest [...]

Read full article | 2 Comments »

Noodles cu porc dulce acrisor

September 7th, 2010

Sosul dulce acrisor poate fi folosit ca baza pentru multe retete.  Bineinteles, exista mai multe variante de a face sos dulce acrisor (eu personal folosesc vreo patru),  cea mai simpla fiind un  amestec de zahar, otet  si sos de soia.  Eu folosesc aceeasi reteta ca in postul trecut. Ingrediente Pentru marinata: 3-400 g carne de [...]

Read full article | 7 Comments »

Taitei cu carne tocata

April 21st, 2010

Retetele cu taitei si carne tocata sunt cele mai usor de facut si modificat. In principiu nu aveti nevoie decat de carne tocata si taitei, in rest, se poate da liber imaginatiei, sau mai bine zis ingredientelor din camara. In aceasta reteta am folosit taitei de orez, dar puteti folosii orice fel de taitei. Eu [...]

Read full article | No Comments »

Jiaozi (Coltunasi)

February 10th, 2010

Pe numele chinezesc jiaozi, coltunasii sunt un fel de mancare indragit in toata China si cu o foarte mare varietate de retete.  Ei sunt asociati de obicei cu bucataria de tip Dim Sum, fiind o masa usoara  si usor de preparat. Pe langa umpluturile cu iz chinezesc, am adaugat si o umplutura mai din partile [...]

Read full article | 1 Comment »

Taitei prajiti cu carne , morcov si ceapa verde

June 10th, 2009

(Am fost corectat si am schimbat titlul din morcove in morcov). Noodles , mm , simplu si bun intodeauna.  Multa lume se sperie cand aude noodles , dar exista motiv.  Puteti folosii mai multe feluri de paste  cand gatiti , eu folosesc taitei de ou lungi si cat se poate de grosi sau lati. Inca [...]

Read full article | 5 Comments »

taitei prajiti cu ardei,ceapa si carne

June 8th, 2009

Taiteii  (noodles)  sunt foarte usor de gatit si merg cu aproape orice.  Cand va plictisiti de orez , puteti oricand sa incercati sa serviti taitei pe langa. Aceasta reteteta poate fi preparata cu carne de porc,vita   sau pui si e usor de preparat. Puteti  folosii orice fel de taitei va plac , de orez [...]

Read full article | No Comments »

baozi – chifle cu carne facute la abur

May 24th, 2009

Baozi denota un fel de chifla , umpluta cu amestec de carne sau legume  .  Baozi sunt foarte populare in China , fiind un fel de item de fast food , gasit pe strazi si la comercianti ambulanti. Se mananca in orice parte a zilei , dar mai ales la micul dejun si in ceainarii [...]

Read full article | 2 Comments »

coaste in stil chinezesc

May 22nd, 2009

Reteta aceasta cu coaste e foarte usor de preparat , potrivita pentru cand sunteti in pana de idei si aveti nevoie de ceva rapid. Deoarece metoda de preparare e foarte simpla , mancarea  poate fi pregatita pe langa alte retete pentru o masa mai mare. In afara de sos de soia care se gaseste la [...]

Read full article | No Comments »

fasii de porc

May 10th, 2009

Aceasta reteta de mancare chinezeasca este simpla  si  se poate prepara si cu  alte tipuri  de carne, cum ar fi pui , caracatita sau creveti.  Se poate servii cu orez  si diferite sosuri sau infasurata in salata impreuna cu menta , coriandru , ceapa verde sau ce va place. Tehnica de gatire se numeste “dry [...]

Read full article | No Comments »

carne de porc cu piper negru

April 28th, 2009

Aceasta reteta este foarte simplu de preparat si nu necesita prajire.  Pe langa ca e usor de preparat , iesiti si foarte ieftin. Am avut de cumparat doar carne  de 8 lei , restul ingredientelor fiind deja in bucataria mea. Ingrediente jumate kilogram carne de porc 4 catei de usturoi 40 grame ghimbir (o bucata [...]

Read full article | No Comments »

coaste de porc in sos dulce acrisor

March 1st, 2009

Aceasta reteta este foarte usor de preparat si are avantajul ca toate ingredientele sunt usor de gasit si poate fi gatit pe langa alte feluri fara prea multa bataie de cap. Ingrediente : 1,5 kg coaste 4 linguri miere 1 lingura sos Worcestershire condimente(praf 5 condimente ar fi ideal , daca nu dupa gust) 2 [...]

Read full article | 4 Comments »

porc cu ghimbir

February 20th, 2009

Aceasta reteta este usor de preparat , singurul lucru mai special de care aveti nevoie fiind ghimbirul , care in ziua de azi se gaseste la aproape orice supermarket. Un inconvenient la aceasta reteta este ca aveti nevoie de mult ulei. Ingrediente 400 grame piept de porc(sau alta carne) sos soia , 2-3 linguri alcool [...]

Read full article | No Comments »

mancare chinezeasca de porc la 6 lei

February 3rd, 2009

Aceasta nu e o reteta clasica , e ceva ce puteti gati in maxim  15 minute cand  vreti sa mancati ceva rapid.  Daca aveti in drum spre casa un loc cu carne proaspata ,  puteti sa va cumparati putina carne pe care sa o gatiti rapid cand ajungeti acasa.  Eu am cumparat 2 bucati mici [...]

Read full article | No Comments »

Porc sichuan

December 23rd, 2008

Inca o reteta foarte usor de preparat , potrivita daca acum incercati pentru prima data sa gatiti mancare chinezeasca. Pentru aceasta reteta : carne de porc (200-300g) 1 praz sau 3-4 fire ceapa verde 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 lingurita zahar 1 lingura pasta chily (se gaseste aproape la orice alimentara) 1 lingura [...]

Read full article | 1 Comment »

Carne de porc sau pui in sos picant

December 17th, 2008

Inca o reteta chinezeasca la wok. Pentru aceasta reteta aveti nevoie: carne de pasare sau carne slaba de porc (cam juma de kilogram) castraveti  (jumate de castravete mare sau 2 mici) sare si condimente sos soia (5 – 6 linguri) alcool (vodka  sau rachiu) 2-3 linguri de ghimber taiat marunt 1 ceapa 3 catei de [...]

Read full article | 2 Comments »

Porc Rosu ( Hong Shau Rou)

November 13th, 2008

Am ales aceasta reteta deaorece se prepara foarte usor si foarte rapid. Am gasit chiar si un tutorial video: Nota: 1 pound = 0.45 kg Cornstarch = amidon de porumb Pofta!

Read full article | 1 Comment »

Carne de porc cu ardei si muguri de soia

November 12th, 2008

Reteta originala : 300 g carne de porc 1 lingura sos soia 1 lingura sos hoisin 1 lingurita condimente (praf 5 arome) 1/2 lingura piper macinat 1/2 lingura zahar brun 4 linguri supa ulei de susan 3-4 cepe verzi cate 1/2 ardei rosu si verde 315 ml germeni soia(conserva) 1 felie de ananas taiata cuburi [...]

Read full article | No Comments »