aripi de pui la grill in stil chinezesc

Inca una din nenumaratele retete chinezesti de aripi de pui.  Aceasta metoda de preparare este potrivita pentru grill asa ca puteti sa le pregatiti inainte sa mergeti la iarba verde. Nu necesita multe ingrediente si sunt usor de preparat.

reteta chinezeasca de aripi pui la grill

reteta chinezeasca de aripi pui la grill

Ingrediente

  • 5 aripi de pui
  • o lingura miere
  • 50 ml sos de soia
  • condimente picante sau praf 5 arome

Preparare

coaste de porc in sos dulce acrisor

Aceasta reteta este foarte usor de preparat si are avantajul ca toate ingredientele sunt usor de gasit si poate fi gatit pe langa alte feluri fara prea multa bataie de cap.

Coaste de porc in sos dulce acrisor

Coaste de porc in sos dulce acrisor

Ingrediente :

  • 1,5 kg coaste
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • condimente(praf 5 condimente ar fi ideal , daca nu dupa gust)
  • 2 linguri vin alb sec
  • 4 linguri sos soia
  • 1 lingura sos chili
  • 3 catei de ustori,curatati si taiati marunt
  • 1 lingurita boabe mustar macinate
Ingrediente pentru sos dulce acrisor

Ingrediente pentru sos dulce acrisor

Preparare:

Eu nu am gatit toate coastele deoadata , dar am preparat tot atata sos.

Daca este nevoie , macinati boabele de mustar

Daca este nevoie , macinati boabele de mustar

Puneti intr-o craticioara toate condimentele in afara de ustori , boabele de mustar si pasta de tomate. Puneti sosul pe aragaz , amestecand , iar dupa cateva minute adaugati boabele de mustar , usturoiul si pasta de rosii. Mai amestecati 2-3 minute si opriti.

Puneti intr-o craticioara toate condimentele in afara de ustoroi , boabele de mustar si pasta de tomate. Puneti sosul pe aragaz , amestecand , iar dupa cateva minute adaugati boabele de mustar , usturoiul si pasta de rosii. Mai amestecati 2-3 minute si opriti.

Daca e nevoie , despartiti coastele. Asezati-le apoi intr-un singur strat, pe un platou sau intr-o oala.

Daca e nevoie , despartiti coastele. Asezati-le apoi intr-un singur strat, pe un platou sau intr-o oala.

Turnati sosul peste coaste  astfel incat sa fie bine unse. Acoperiti vasul in care le tineti cu o folie de nailon , si lasati la marinat peste noapte in frigider.

Turnati sosul peste coaste astfel incat sa fie bine unse. Acoperiti vasul in care le tineti cu o folie de nailon , si lasati la marinat peste noapte in frigider.

Puneti coastele intr-o tava , puneti putina marinata peste , si pastrati ce va ramane. Coastele se tin in cuptor timp de 35-40 minute , timp in care le ungeti periodic cu marinata pe care ati pastrat-o.

Puneti coastele intr-o tava , puneti putina marinata peste , si pastrati ce va ramane. Coastele se tin in cuptor timp de 35-40 minute , timp in care le ungeti periodic cu marinata pe care ati pastrat-o.

Scoateti coastele si serviti. In farfurie , langa coaste, am paine de orez , de la un restaurant local.

Scoateti coastele si serviti. In farfurie , langa coaste, am paine de orez , de la un restaurant local.

Pofta

Pofta

Reteta chinezeasca de pui la cuptor

Datorita timpului lung de pregatire in cuptor , aceasta reteta este foarte potrivita pentru un pui mai batran sau care a stat foarte mult timp in frigider ( al meu indeplineste ambele conditii). Aceasta reteta poarta numele de beggar’s chicken in engleza , adica puiul (gaina) cersetorului.

In putine alte moduri de preparare puiul se patrunde asa bine  asa ca puteti folosi acest mod (in coca) pentru orice alte arome va plac.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • sos de soia
  • jumatate de ceapa
  • ghimbir
  • praf 5 condimente (sau  piper , scortisoara , curry , boia si ce va mai place)
  • 2 linguri vin de gatit
  • sos de soia dark(sau sos hoisin daca nu aveti)
  • o lingurita zahar
  • putin ulei

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 1 kg sare de gatit
  • apa

Preparare

Pune-ti intr-un castron sarea si faina

Pune-ti intr-un castron sarea si faina

se adauga treptat apa si se framananta

se adauga treptat apa si se framananta

taiati ghimbirul in bucati mari

taiati ghimbirul in bucati mari

Apoi ceapa , si puneti-o impreuna cu ghimbirul intr-un castron

Apoi ceapa , si puneti-o impreuna cu ghimbirul intr-un castron

Adaugati o lingurita de zahar precum si restul de condimente

Adaugati o lingurita de zahar precum si restul de condimente

Adaugati 4-5 linguri sos de soia si 2 linguri de vin , apoi amestecati

Adaugati 4-5 linguri sos de soia si 2 linguri de vin , apoi amestecati

Puneti puiul pe 2 folii mari de aluminiu si ungeti-l cu sos de soia dark (sau sos hoisin) apoi cu ulei.

Puneti puiul pe 2 folii mari de aluminiu si ungeti-l cu sos de soia dark (sau sos hoisin) apoi cu ulei.

Puneti amestecatura de ceapa , ghimbir si condimente  in interiorul puiului.

Puneti amestecatura de ceapa , ghimbir si condimente in interiorul puiului.

Folosind niste scobitori , inchideti toate orificiile puiului.

Folosind niste scobitori , inchideti toate orificiile puiului.

Apoi impaturati-l  folosind foliile de staniol.

Apoi impaturati-l folosind foliile de staniol.

Folositi aluatul pregatit mai devreme pentru a impaturii inca odata puiul , de data aceasta in aluat. Aveti grija sa fie complet acoperit. In mod normal puteti intinde aluatul pe niste faina , apoi punand puiul deasupra , il infasurati in jurul lui. Eu am pus aluat pe fundul tavii , apoi am pus puiul ,iar apoi am acoperit bucata cu bucata (am uitat  ). La sfarsit turnati putina apa peste aluat.

Folositi aluatul pregatit mai devreme pentru a impaturi inca odata puiul , de data aceasta in aluat. Aveti grija sa fie complet acoperit. In mod normal puteti intinde aluatul pe niste faina , apoi punand puiul deasupra , il infasurati in jurul lui. La sfarsit turnati putina apa peste aluat.

Nota: Eu am pus aluat pe fundul tavii , apoi am pus puiul invelit in staniol acoperindu-l bucata cu bucata (pentru ca am uitat ca trebuie intins ).Aveti grija sa mai puneti o folie de staniol peste tava , sau altfel aluatul se va prinde de tava pentru totdeauna.

Puiul se lasa o ora in cuptor la foc maxim , apoi inca 3 ore la foc mediu-mic , dupa care se scoate.

Puiul se lasa o ora in cuptor la foc maxim , apoi inca 3 ore la foc mediu-mic , dupa care se scoate.

Folosind un ciocan de bucatarie , sparge-ti crusta. Puiul e gata.

Folosind un ciocan de bucatarie , spargeti crusta. Puiul e gata.

Pofta

Pofta, puteti servii cu orez sau orice alta garnitura.