Pui cu ciuperci

Exista felurite feluri de a face pui cu ciuperci , acesta e doar unul destul de simplu.

Pentru a prepara aceasta mancare e nevoie de piept de pui (300-400 grame), 2 cepe , 2 ardei (unul rosu si unul galben daca se poate), o conserva de ciuperci , sos de soia , supa de pui (o cana) , amidon si condimente.

Pieptul de pui se taie fasii  , se condimenteaza iar apoi se marineaza cu sos de soia cel putin o jumatate de ora. Intr-un vas , se amesteca 2 lingurite de amidon cu apa calda si o lingurita de soia.

Avand aceste lucruri pregatite , se poate incepe:

ingrediente pentru pui cu ciuperci

ingrediente pentru pui cu ciuperci

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite

Jumatate de ceapa se taie in sferturi , iar restul feliuite. Ardeiul se taie si el fasii.

Carnea de pui se prajeste cu sfertuile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Carnea de pui se prajeste cu sferturile de ceapa pana cand acestea se decojesc

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Dupa ce se prajeste , carnea se scoate si se tine la cald

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se pune ceapa taiata marunt la calit

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ardeii

Se adauga ciupercile

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se adauga supa si amidonul , se da focul mic si se lasa 5 minute sa scada.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

Se pune carnea , se amesteca si se lasa pana da intr-un clocot.

e gata

e gata

Se serveste cu orez

Se serveste cu orez

Pofta buna

Pofta buna

Reteta – Aripi de pui chinezesti

Bineinteles , sunt mai multe moduri de a face aripi de pui chinezesti.  Reteta din acest post am gasit-o pe youtube  si explica mai bine decat as putea eu (aveti filmul mai jos).

Pe scurt  , pentru jumatate de kilogram de aripi de pui,taiate in 3 ,  pentru sos mai aveti nevoie de :

  • 25 mililitri baza de pui (supa concentrata de pui , din carne si oase , daca nu aveti se poate inlocui cu supa de pui )
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de orez sau otet
  • 2 linguri sos hoisin
  • 1 lingura ulei de susan (sau normal daca nu aveti)
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 1 lingura sos de soia

Amestecati aceste ingrediente pana cand zaharul si amidonul se dizolva.

Intr-un wok  sau tigaie mare pune-ti cam 300 ml (cat sa inoate aripile) de ulei la foc mare,  puneti aripile la prajit pana devin maro (12-15 minute). Dupa ce s-au prajit , scoateti-le si goliti uleiul (cu grija). Pune-ti din nou wok-ul pe foc apoi turnati sosul , amestecand continuu. Cand incepe sa isi schimbe consistenta si apar bulbuci  ,  pune-ti aripile de pui si amestecati in continuare.

Mai jos aveti tutorialul video :

Pofta.