coaste in stil chinezesc

Reteta aceasta cu coaste e foarte usor de preparat , potrivita pentru cand sunteti in pana de idei si aveti nevoie de ceva rapid. Deoarece metoda de preparare e foarte simpla , mancarea  poate fi pregatita pe langa alte retete pentru o masa mai mare. In afara de sos de soia care se gaseste la orice alimentara , restul ingredientelor se afla deja in bucataria dumneavoastra.

Coaste de porc dupa reteta chinezeasca

Coaste de porc dupa reteta chinezeasca

Ingrediente

  • jumatate kilogram coaste de porc
  • 1-4 – 1/2 ceasca zahar
  • 1/2 ceasca otet
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 ceasca  supa de pui
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingurita sare

Preparare

Pui cu Susan

Acest fel de mancare chinezeasca , pui cu susan , este o reteta destul de simplu de preparat , mai ales ca nu cere manuirea rapida a wok-ului , deci nu prea aveti ce gresi.

Pui cu susan

Pui cu susan

Ingrediente

  • 1-2 linguri seminte de susan
  • 1-2 ardei iute
  • 500 g piept de pui

Pentru compozitie

  • 1 ou
  • 100 grame faina
  • 100 ml apa
  • 25 grame amidon
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru sos

  • 1 ceasca (125 mililitri) supa de pui
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri sos hoisin
  • 1 lingura ulei de susan

Amestecati bine toate  ingredientele de sos  intr-un castron si lasati deoparte.

Preparare

Se pun intr-un castron toate ingredientele pentru compozitie , adica faina , amidonul , sarea , praful de copt oul si apa .

Se pun intr-un castron toate ingredientele pentru compozitie , adica faina , amidonul , sarea , praful de copt oul si apa .

Se amesteca bine iar apoi se lasa sa se odihneasca o ora.

Se amesteca bine iar apoi se lasa sa se odihneasca o ora.

Pana se odihneste taiati carnea bucatele

Pana compozitia se odihneste, taiati carnea bucatele

Apoi ardeiul iute

Apoi ardeiul iute

reteta mancare chinezeasca pui cu susan

reteta mancare chinezeasca pui cu susan

Se trece carnea prin compozitie apoi se prajeste in suficient ulei cat sa o acopere.

Se trece carnea prin compozitie apoi se prajeste in suficient ulei cat sa o acopere.

Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron. Se goleste uleiul din wok , lasandu-se putin pe fund apoi se prajeste ghimbirul si ardeiul iute si se adauga sosul. Se amesteca pana face bule, apoi se adauga carnea de pui anterior prajita si se amesteca in continuare.

Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron. Se goleste uleiul din wok , lasandu-se putin pe fund apoi se prajeste ghimbirul si ardeiul iute si se adauga sosul. Se amesteca pana face bule, apoi se adauga carnea de pui anterior prajita si se amesteca in continuare timp de 1-2 minute.

Se scoate si se presara cu seminte de susan. Pofta.

Se scoate si se presara cu seminte de susan. Pofta.

Cand gatesc aceasta reteta , imi pun si la munca pe a doua zi. Doar o parte din carne este cu sos , restul este doar prajita in compozitie.

Cand gatesc aceasta reteta , imi pun si la munca pe a doua zi. Doar o parte din carne este cu sos , restul este doar prajita in compozitie.

Reteta chinezeasca de pui la cuptor

Datorita timpului lung de pregatire in cuptor , aceasta reteta este foarte potrivita pentru un pui mai batran sau care a stat foarte mult timp in frigider ( al meu indeplineste ambele conditii). Aceasta reteta poarta numele de beggar’s chicken in engleza , adica puiul (gaina) cersetorului.

In putine alte moduri de preparare puiul se patrunde asa bine  asa ca puteti folosi acest mod (in coca) pentru orice alte arome va plac.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • sos de soia
  • jumatate de ceapa
  • ghimbir
  • praf 5 condimente (sau  piper , scortisoara , curry , boia si ce va mai place)
  • 2 linguri vin de gatit
  • sos de soia dark(sau sos hoisin daca nu aveti)
  • o lingurita zahar
  • putin ulei

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 1 kg sare de gatit
  • apa

Preparare

Pune-ti intr-un castron sarea si faina

Pune-ti intr-un castron sarea si faina

se adauga treptat apa si se framananta

se adauga treptat apa si se framananta

taiati ghimbirul in bucati mari

taiati ghimbirul in bucati mari

Apoi ceapa , si puneti-o impreuna cu ghimbirul intr-un castron

Apoi ceapa , si puneti-o impreuna cu ghimbirul intr-un castron

Adaugati o lingurita de zahar precum si restul de condimente

Adaugati o lingurita de zahar precum si restul de condimente

Adaugati 4-5 linguri sos de soia si 2 linguri de vin , apoi amestecati

Adaugati 4-5 linguri sos de soia si 2 linguri de vin , apoi amestecati

Puneti puiul pe 2 folii mari de aluminiu si ungeti-l cu sos de soia dark (sau sos hoisin) apoi cu ulei.

Puneti puiul pe 2 folii mari de aluminiu si ungeti-l cu sos de soia dark (sau sos hoisin) apoi cu ulei.

Puneti amestecatura de ceapa , ghimbir si condimente  in interiorul puiului.

Puneti amestecatura de ceapa , ghimbir si condimente in interiorul puiului.

Folosind niste scobitori , inchideti toate orificiile puiului.

Folosind niste scobitori , inchideti toate orificiile puiului.

Apoi impaturati-l  folosind foliile de staniol.

Apoi impaturati-l folosind foliile de staniol.

Folositi aluatul pregatit mai devreme pentru a impaturii inca odata puiul , de data aceasta in aluat. Aveti grija sa fie complet acoperit. In mod normal puteti intinde aluatul pe niste faina , apoi punand puiul deasupra , il infasurati in jurul lui. Eu am pus aluat pe fundul tavii , apoi am pus puiul ,iar apoi am acoperit bucata cu bucata (am uitat  ). La sfarsit turnati putina apa peste aluat.

Folositi aluatul pregatit mai devreme pentru a impaturi inca odata puiul , de data aceasta in aluat. Aveti grija sa fie complet acoperit. In mod normal puteti intinde aluatul pe niste faina , apoi punand puiul deasupra , il infasurati in jurul lui. La sfarsit turnati putina apa peste aluat.

Nota: Eu am pus aluat pe fundul tavii , apoi am pus puiul invelit in staniol acoperindu-l bucata cu bucata (pentru ca am uitat ca trebuie intins ).Aveti grija sa mai puneti o folie de staniol peste tava , sau altfel aluatul se va prinde de tava pentru totdeauna.

Puiul se lasa o ora in cuptor la foc maxim , apoi inca 3 ore la foc mediu-mic , dupa care se scoate.

Puiul se lasa o ora in cuptor la foc maxim , apoi inca 3 ore la foc mediu-mic , dupa care se scoate.

Folosind un ciocan de bucatarie , sparge-ti crusta. Puiul e gata.

Folosind un ciocan de bucatarie , spargeti crusta. Puiul e gata.

Pofta

Pofta, puteti servii cu orez sau orice alta garnitura.

Salata chinezeasca de varza

Salata de varza poate fi servita langa aproape orice alt fel de mancare si este foarte usor de preparat. Pentru ea avem nevoie:

  • varza (aprox 250 de grame)
  • sos soia(25 ml)
  • ulei de susan(15 ml)
  • zahar (5gr)
  • sare (1gr)

Taiati varza in fasii  apoi se opareste si scurge. Se adauga restu ingredientelor si se amesteca bine.  Daca doriti sa fie mai picanta , puteti adauga si ardei iute. Pofta.