Timpul de fierbere e aproximativ 20 de minute. Pofta buna!
Porc la abur – Dim Sum

Categoric una din retetele noastre preferate din carne de porc.  Procesul de gatire este deosebit de simplu si lasa loc la multe variatii.  Marinarea este foarte importanta la aceasta reteta.  Carnea e atat de usoara si aromata in final, incat nu ati zice ca e porc.

Pentru a fierbe la abur sunt mai multe posibilităti. Eu folosesc coşuri tradiţionale de bambus , care sunt excelente pentru gătit la abur şi se pot supra etaja pentru a găti în paralel.  Bineînţeles, se pot folosi şi instrumente mai moderne, cum ar fi dispozitivele electronice de fierbere la abur.

Reteta chinezeasca Dim Sum! Porc la abur!

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (preferabil cu putina grasime), taiata cubulete

Pentru marinata:

  • 1 lingura bucatarie usturoi pisat
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos hoisin sau sos de stridii , sau ambele
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita sos chilli (dulce sau picant)
  • 1-2 lingurite amidon

Preparare

aripi de pui picante

Inca un fel de a face aripi de pui , reteta chinezeasca bineinteles.  Aceasta reteta am gasit-o pe youtube , de unde am pus si tutorialul .

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :

  • 1 kilogram aripi
  • condimente gratar
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri zahar
  • otet de orez
  • 30 ml sos soia
  • 3-4 linguri , sau mai mult (dupa gust) , sos chili picant
  • 1 lingura praf de mustar picant sau mustar picant

Preparare

Se condimenteaza aripile de pui cu sare si condimente de gratar apoi se pun la cuptor 45-60 minute. Cu putin timp inainte sa scoateti aripile, se pune wokul pe foc si se pun ingredientele pentru sos, apoi se amesteca. Cand sosul s-a legat, pune-ti aripile in wok si amestecati.

Aveti mai jos tutorialul video si reteta originala:

Pofta.

P.S.: Gasiti foarte multe retete bune  de aceasli autor pe youtube , instructiuni video pas cu pas.

Porc sichuan

Inca o reteta foarte usor de preparat , potrivita daca acum incercati pentru prima data sa gatiti mancare chinezeasca.

Pentru aceasta reteta :

  • carne de porc (200-300g)
  • 1 praz sau 3-4 fire ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura pasta chily (se gaseste aproape la orice alimentara)
  • 1 lingura sos soia
Carne de porc pentru porc sichuan

Carne de porc se pune la fiert jumatate de ora , intr-un vas acoperit

Intre timp se spala legumele

Intre timp se spala legumele

Se taie partea alba de la praz

Se taie partea alba de la praz

Iar ardeiul se taie bucati

Iar ardeiul se taie bucati

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit , si se taie mai intai in bucati mari

Dupa ce carnea a fiert , se lasa la racit , si se taie mai intai in bucati mari

Apoi in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper

Apoi in bucati mai mici si se condimenteaza cu sare si piper

Se pune apoi wok-ul pe foc , si se adauga mai intai prazul , dupa ardeiul , si se lasa pana se inmoaie ardeiul.

Se pune apoi wok-ul pe foc , si se adauga mai intai prazul , dupa ardeiul , si se lasa pana se inmoaie ardeiul. Dupa aceasta , se adauga carnea , sosul de chilli , sosul de soia si lingurita de zahar , si se mai lasa cateva minute.

Se serveste cu orez

E gata , se poate servii cu orez

Pofta

Pofta