Miso Ramen - 11
Rețetă simplă de miso ramen

Scopul acestei rețete e să introducă un ingredient simplu și să continue o serie de rețete bazate pe ramen. Deși ele nu sunt chinezești, sunt foarte populare.

Ramenul se poate clasifica in 4 categorii mari: Miso,Shio, Shoyu și Tonkotsu Ramen  . Aceasta este o rețetă foarte simplă de miso ramen. Toppingurile se pot varia, iar celelate rețete de miso ramen vor extinde  de aici.

Pasta miso e accesibilă în România la magazinele online de specialitate.   Comandați varianta mai deschisă la culoare.

Rețeta e extraordinar de simplă și ușor de făcut.

Miso Ramen - 11

Ingrediente

  • 2 pulpe mici de pui sau 2 aripi
  • 1 ceapă verde
  • 2 felii de ghimbir
  • tăiței ramen (sau groși dacă nu aveți)
  • verdețuri ( se poate folosi baby spanac)
  • un ou fiert tăiat în jumătate
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 linguri mirin
  • sos teriaky sau sos hoisin
  • 4-5 linguri pastă miso (varianta deschisa la culoare)
  • 1 linguriță de ulei de susan

Preparare

 

Pe scurt:

  1. Tăițeii se fierb conform instrucțiunilor, apoi se pun într-un bol
  2. Se ia partea albă de la ceapă, iar restul se taie mărunt.
  3. Se opărește odată carnea de pui , se curăță sub apă rece, apoi se pune din nou la fiert împreună cu partea albă de la ceapă, ghimbirul și sosul mirin.
  4. După ce carnea a fiert,  se scoate și se pune deoparte. Ceapa alba si feliile de ghimbir se aruncă.
  5. Se amestecă sosul de soia și pasta miso în supă
  6. Carnea de pui se prăjește puțin în ulei , apoi se acoperă cu sos teriaki.
  7. Verdețurile se trec 4-5 secunde în sosul care a rămas de la pui.
  8. Se asează topingurile peste tăiței și se toarnă supa.

 

 

Timpul de fierbere e aproximativ 20 de minute. Pofta buna!
Porc la abur – Dim Sum

Categoric una din retetele noastre preferate din carne de porc.  Procesul de gatire este deosebit de simplu si lasa loc la multe variatii.  Marinarea este foarte importanta la aceasta reteta.  Carnea e atat de usoara si aromata in final, incat nu ati zice ca e porc.

Pentru a fierbe la abur sunt mai multe posibilităti. Eu folosesc coşuri tradiţionale de bambus , care sunt excelente pentru gătit la abur şi se pot supra etaja pentru a găti în paralel.  Bineînţeles, se pot folosi şi instrumente mai moderne, cum ar fi dispozitivele electronice de fierbere la abur.

Reteta chinezeasca Dim Sum! Porc la abur!

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (preferabil cu putina grasime), taiata cubulete

Pentru marinata:

  • 1 lingura bucatarie usturoi pisat
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos hoisin sau sos de stridii , sau ambele
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita sos chilli (dulce sau picant)
  • 1-2 lingurite amidon

Preparare

Jiaozi (Coltunasi)

Pe numele chinezesc jiaozi, coltunasii sunt un fel de mancare indragit in toata China si cu o foarte mare varietate de retete.  Ei sunt asociati de obicei cu bucataria de tip Dim Sum, fiind o masa usoara  si usor de preparat. Pe langa umpluturile cu iz chinezesc, am adaugat si o umplutura mai din partile noastre, o sa va prindeti voi care.

Ingrediente

Pentru aluat

  • Un ou
  • 300-400g faina
  • apa calda cat cuprinde

Pentru umplutura

Varianta 1

  • 500g carne tocata
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sos hoisin sau sos de stridii  (sau ambele)
  • 1 ou
  • 1 lingurita piper negru
  • un morcov taiat marunt sau orice alta leguma

Varianta 2

Se prepara carnea ca pentru baozi .

Varianta 3

Se fierbe un cartof sau doi, se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu sare si piper.

Preparare

DOCKING!!!
taitei prajiti cu ardei,ceapa si carne

Taiteii  (noodles)  sunt foarte usor de gatit si merg cu aproape orice.  Cand va plictisiti de orez , puteti oricand sa incercati sa serviti taitei pe langa.

Noodles

Noodles

Aceasta reteteta poate fi preparata cu carne de porc,vita   sau pui si e usor de preparat. Puteti  folosii orice fel de taitei va plac , de orez sau ou , dar recomandat ar fi sa folositi taitei grosi (udon).  Ca  o ultima nota , proportia intre taitei si carne e ajustabila , in functie de gust si posibilitati.

Ingrediente

  • 200 grame de taitei de ou
  • 1 lingura sos hoisin
  • 1 lingura otet
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura sos soia
  • un ardei
  • o ceapa
  • un catel de usturoi

Pentru marinata

  • 1 lingura vin alb sec
  • 1 lingura  sos de stridii
  • 100 grame carne de porc , vita sau pui

Preparare

baozi – chifle cu carne facute la abur

Baozi denota un fel de chifla , umpluta cu amestec de carne sau legume  .  Baozi sunt foarte populare in China , fiind un fel de item de fast food , gasit pe strazi si la comercianti ambulanti. Se mananca in orice parte a zilei , dar mai ales la micul dejun si in ceainarii , baozi facand parte din tipul de bucatarie dim sum.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Compozitia din aceasta reteta se poate prepara in avans ca sa se patrunda mai bine.  Daca va raman baozi  pe a doua zi , vor avea gust mai bun.  Se pot reincalzii la nevoie , la microunde sau in abur.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 grame drojdie
  • 300  grame faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 grame praf de copt

Pentru umplutura:

  • 250 grame carne tocata
  • 15 mililitri (1 lingura) sos barbecue sau worchestire
  • 30 mililitri (2 linguri) sos de stridii
  • 15 millitri (1 lingura) sos chilli dulce
  • 15 mililitri (1 lingura) vin  alb sau alcool
  • 15 mililitri (1 lingura) sos hoisin
  • condimente dupa gust (piper , praf de chilli , ghimbir ,etc)

Preparare

Pui cu Susan

Acest fel de mancare chinezeasca , pui cu susan , este o reteta destul de simplu de preparat , mai ales ca nu cere manuirea rapida a wok-ului , deci nu prea aveti ce gresi.

Pui cu susan

Pui cu susan

Ingrediente

  • 1-2 linguri seminte de susan
  • 1-2 ardei iute
  • 500 g piept de pui

Pentru compozitie

  • 1 ou
  • 100 grame faina
  • 100 ml apa
  • 25 grame amidon
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru sos

  • 1 ceasca (125 mililitri) supa de pui
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri sos hoisin
  • 1 lingura ulei de susan

Amestecati bine toate  ingredientele de sos  intr-un castron si lasati deoparte.

Preparare

Se pun intr-un castron toate ingredientele pentru compozitie , adica faina , amidonul , sarea , praful de copt oul si apa .

Se pun intr-un castron toate ingredientele pentru compozitie , adica faina , amidonul , sarea , praful de copt oul si apa .

Se amesteca bine iar apoi se lasa sa se odihneasca o ora.

Se amesteca bine iar apoi se lasa sa se odihneasca o ora.

Pana se odihneste taiati carnea bucatele

Pana compozitia se odihneste, taiati carnea bucatele

Apoi ardeiul iute

Apoi ardeiul iute

reteta mancare chinezeasca pui cu susan

reteta mancare chinezeasca pui cu susan

Se trece carnea prin compozitie apoi se prajeste in suficient ulei cat sa o acopere.

Se trece carnea prin compozitie apoi se prajeste in suficient ulei cat sa o acopere.

Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron. Se goleste uleiul din wok , lasandu-se putin pe fund apoi se prajeste ghimbirul si ardeiul iute si se adauga sosul. Se amesteca pana face bule, apoi se adauga carnea de pui anterior prajita si se amesteca in continuare.

Dupa ce s-a prajit se scoate intr-un castron. Se goleste uleiul din wok , lasandu-se putin pe fund apoi se prajeste ghimbirul si ardeiul iute si se adauga sosul. Se amesteca pana face bule, apoi se adauga carnea de pui anterior prajita si se amesteca in continuare timp de 1-2 minute.

Se scoate si se presara cu seminte de susan. Pofta.

Se scoate si se presara cu seminte de susan. Pofta.

Cand gatesc aceasta reteta , imi pun si la munca pe a doua zi. Doar o parte din carne este cu sos , restul este doar prajita in compozitie.

Cand gatesc aceasta reteta , imi pun si la munca pe a doua zi. Doar o parte din carne este cu sos , restul este doar prajita in compozitie.