mancare chinezeasca de porc la 6 lei

Aceasta nu e o reteta clasica , e ceva ce puteti gati in maxim  15 minute cand  vreti sa mancati ceva rapid.  Daca aveti in drum spre casa un loc cu carne proaspata ,  puteti sa va cumparati putina carne pe care sa o gatiti rapid cand ajungeti acasa.  Eu am cumparat 2 bucati mici de porc la 6 lei .

reteta simplificata de porc rosu

reteta simplificata de porc rosu

Ingrediente:

  • carne de porc
  • sos de soia
  • alcool
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • ghimbir
  • usturoi
  • o lingura sos hoisin

Preparare

Taiati carnea bucatele , condimentati , turnati sosul de soia si alcoolul.

Taiati carnea bucatele , condimentati cu zahar si piper , turnati sosul de soia si alcoolul.

Caliti ghimbirul si usturoiul timp de jumatate de minut apoi prajiti carnea .  Dupa ce carnea e prajita , mai pune-ti doua trei linguri sos de soia si o lingura de sos hoisin. Amestecati continuu. Puteti adauga ce condimente va plac.  Adaugati un sfert  de cana de apa , sau supa de pui daca aveti , si mai lasati la foc mediu cateva minute. Scoateti carnea  si serviti cu orez.

Pofta

Pofta

In afara de ingrediente , care le aveam , am platit doar carnea , 6 lei

In afara de ingrediente , care le aveam , am platit doar carnea , 6 lei

Nota

Aceasta este o reteta simplificata(adica fara toate ingredientele) de porc rosu.

reteta sos hoisin

Eu tot timpul cumpar gata preparat ,dar am gasit o reteta dupa care il puteti prepara in caz ca nu gasiti. Pentru a prepara sos hoisin aveti nevoie de:

  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri unt de arahide
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite otet
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 2 lingurite otet de susan
  • 1 lingurita piper negru
  • 20 picaturi sos picant

Preparare:

Omogenizati intr-un blender si pastrati la rece dupa.

Recomandari

Incercati sa cumparati unul gata preparat. Acesta este doar un inlocuitor pe care sa il folositi daca nu aveti sos hoisin!

Pui chinezesc la cuptor cu sos hoisin

Pentru ca ieri am scris despre sosul hoisin , am cautat o reteta simpla de preparat.

Din nou , am gasit un filmulet pe youtube. Nota , in loc de praf de anason (care nu prea se gaseste pe aici) , puteti folosii orice alte condimente va plac(piper de exemplu).

Sosul Hoisin

In multe retete o sa intalniti (sau ati intalnit) sosul hoisin. Este un amestec de boabe de soia, usturoi,  ardei iuti ,si diverse condimente  ,  avand o culoare rosu-maroniu. Sosul este  dulce – picant si este foarte des folosit in bucataria chinezeasca.

Gustul sosului e  distinct si puternic , acesta putand cu usurinta estompa celelalte condimente. Cei care nu sunt obisnuiti cu acest gust , sau il gasesc prea puternic , pot sa dilueze acest sos cu apa sau ulei vegetal.

Un loc sigur in care gasiti sos Hoisin la noi in tara sunt supermarketurile gen Cora , Auchan  , Carrefour etc , la raionul de condimente internationale. Dupa deschidere , sosul poate fi pastrat la frigider fara nici o problema pentru orice perioada de timp (respectati totusi data expirarii).

Porc Rosu ( Hong Shau Rou)

Am ales aceasta reteta deaorece se prepara foarte usor si foarte rapid. Am gasit chiar si un tutorial video:

Nota:

1 pound = 0.45 kg

Cornstarch = amidon de porumb

Pofta!

Carne de porc cu ardei si muguri de soia

Reteta originala :

300 g carne de porc
1 lingura sos soia
1 lingura sos hoisin
1 lingurita condimente (praf 5 arome)
1/2 lingura piper macinat
1/2 lingura zahar brun
4 linguri supa ulei de susan
3-4 cepe verzi
cate 1/2 ardei rosu si verde
315 ml germeni soia(conserva)
1 felie de ananas taiata cuburi
1/2 ceasca supa de pasare
6 linguri ketchup
1 praf glutamat

Cam tot timpu incep prin a imi alege condimentele de care am nevoie:

Condimente pentru Carne De Porc

Condimente pentru Carne De Porc

Apoi tai fasii carnea de porc :

Carne de porc taiata fasii

Carne de porc taiata fasii

Dupa ce carnea e taiata , se aseaza intr-un castron si se condimenteaza ( eu am folosit  piper , ghimbir , chilli , voi puteti folosii ce va place) , apoi se pune sosul de soia si hoisin , zaharul si se lasa la marinat cam jumate de ora.

Carne de porc taiata fasii si condimentata

Carne de porc taiata fasii si condimentata

Carne de porc marinata cu zahar deasupra

Carne de porc marinata cu zahar deasupra

Pana se marineaza , am fugit sa cumpar ardei , ceapa si ananas:

Legume

Legume

Legumele se taie :

ceapa verde

ceapa verde

Ceapa Verde Taiata

Ceapa Verde Taiata

Ardei decapitat

Ardeiul se decapiteaza

Ardeiul se taie in Jumatate

Apoi se taie in jumate

Ardei Taiat Fasii

Apoi fasii (cum aveti rabdare , eu n-am:) )

Pregatesc si mugurii de soia(Trebuie doar scursi de lichid) :

Muguri de soia

Muguri de soia

Legumele fiind preparate , carnea marinata  , putem incepe sa prajim.  De obicei cand pun wok-ul la foc , pun si orezul , (orezul ia 25-30 minute) .

Wok si orez pe foc

Inainte de a pune ulei se lasa putin pe foc wok-ul

Carne prajita de porc

Carnea se prajeste iar apoi se tine la cald

Carne de porc prajita in wok

Carne de porc dupa ce a fost prajita

Ceapa si ardei in wok

Dupa ce se scoate carnea , se pune ceapa si ardeiul in wok

Legume cu supa si sos de rosii

Peste ardei si ceapa se pune supa de pui, sosul de rosii , mugurii de soia si ananasul , si se da intr-un clocot.

aproape gata

Se pune carnea din nou , se condimenteaza dupa gust , si se lasa cateva minute

La momentul asta se pot scoate vasele si servi:

Vase

Bol mare pentru orez , si boluri mici pentru servire

Se scoate orezul

Se scoate orezul

Si :

Carne de porc cu ardei

Carne de porc cu ardei

mm

mm

mmm iar

mmm iar

Cateva lucruri de adaugat :

  • costul cumparaturilor , fara carne , a fost in jur de 10 lei
  • nu am folosit ulei de susan , ci ulei normal , uleiul de susan il folosesc doar cand vreau sa ma intrec (e scump)
  • Nu am folosit cantitatile exacte , eu le combin dupa gust ca am voie , si folosesc reteta ca si guideline
  • Cum nu am tot timpul supa de pasare la dispozitie folosesc supa la plic; cand nici asta nu e disponibila apa fierbinte
  • Daca vreti sa ingrosati sosul , folositi niste amidon