Se poate folosii sos de chilli sau sos dulce acrişor
Chiftele in stil asiatic

O reţeta in care nu o sa folosesc wok-ul, sau cel puţin nu in acest post .

Acest fel de mâncare e destul de simplu de făcut  (ca de obicei la mine pe blog) şi merge destul de ok ca aperitiv sau pe lângă alt fel de mâncare. De mai multe ori am văzut acest tip de chiftele insoţite de taiţei şi sos dulce acrişor  ( o să vedeţi varianta la wok) .

Chiftele în stil asiatic

Ingrediente

  • 500 g carne tocată
  • 1 ceapă mica
  • 3-4 caţei de usturoi
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură sos peste sau worcestershire
  • 1 lingură zahar
  • 1 lingură piper
  • condimente dupa gust

Preparare

baozi – chifle cu carne facute la abur

Baozi denota un fel de chifla , umpluta cu amestec de carne sau legume  .  Baozi sunt foarte populare in China , fiind un fel de item de fast food , gasit pe strazi si la comercianti ambulanti. Se mananca in orice parte a zilei , dar mai ales la micul dejun si in ceainarii , baozi facand parte din tipul de bucatarie dim sum.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Baozi. O sa va indragostiti de reteteta aceasta imediat.

Compozitia din aceasta reteta se poate prepara in avans ca sa se patrunda mai bine.  Daca va raman baozi  pe a doua zi , vor avea gust mai bun.  Se pot reincalzii la nevoie , la microunde sau in abur.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 grame drojdie
  • 300  grame faina
  • 2 linguri ulei
  • 10 grame praf de copt

Pentru umplutura:

  • 250 grame carne tocata
  • 15 mililitri (1 lingura) sos barbecue sau worchestire
  • 30 mililitri (2 linguri) sos de stridii
  • 15 millitri (1 lingura) sos chilli dulce
  • 15 mililitri (1 lingura) vin  alb sau alcool
  • 15 mililitri (1 lingura) sos hoisin
  • condimente dupa gust (piper , praf de chilli , ghimbir ,etc)

Preparare

coaste de porc in sos dulce acrisor

Aceasta reteta este foarte usor de preparat si are avantajul ca toate ingredientele sunt usor de gasit si poate fi gatit pe langa alte feluri fara prea multa bataie de cap.

Coaste de porc in sos dulce acrisor

Coaste de porc in sos dulce acrisor

Ingrediente :

  • 1,5 kg coaste
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • condimente(praf 5 condimente ar fi ideal , daca nu dupa gust)
  • 2 linguri vin alb sec
  • 4 linguri sos soia
  • 1 lingura sos chili
  • 3 catei de ustori,curatati si taiati marunt
  • 1 lingurita boabe mustar macinate
Ingrediente pentru sos dulce acrisor

Ingrediente pentru sos dulce acrisor

Preparare:

Eu nu am gatit toate coastele deoadata , dar am preparat tot atata sos.

Daca este nevoie , macinati boabele de mustar

Daca este nevoie , macinati boabele de mustar

Puneti intr-o craticioara toate condimentele in afara de ustori , boabele de mustar si pasta de tomate. Puneti sosul pe aragaz , amestecand , iar dupa cateva minute adaugati boabele de mustar , usturoiul si pasta de rosii. Mai amestecati 2-3 minute si opriti.

Puneti intr-o craticioara toate condimentele in afara de ustoroi , boabele de mustar si pasta de tomate. Puneti sosul pe aragaz , amestecand , iar dupa cateva minute adaugati boabele de mustar , usturoiul si pasta de rosii. Mai amestecati 2-3 minute si opriti.

Daca e nevoie , despartiti coastele. Asezati-le apoi intr-un singur strat, pe un platou sau intr-o oala.

Daca e nevoie , despartiti coastele. Asezati-le apoi intr-un singur strat, pe un platou sau intr-o oala.

Turnati sosul peste coaste  astfel incat sa fie bine unse. Acoperiti vasul in care le tineti cu o folie de nailon , si lasati la marinat peste noapte in frigider.

Turnati sosul peste coaste astfel incat sa fie bine unse. Acoperiti vasul in care le tineti cu o folie de nailon , si lasati la marinat peste noapte in frigider.

Puneti coastele intr-o tava , puneti putina marinata peste , si pastrati ce va ramane. Coastele se tin in cuptor timp de 35-40 minute , timp in care le ungeti periodic cu marinata pe care ati pastrat-o.

Puneti coastele intr-o tava , puneti putina marinata peste , si pastrati ce va ramane. Coastele se tin in cuptor timp de 35-40 minute , timp in care le ungeti periodic cu marinata pe care ati pastrat-o.

Scoateti coastele si serviti. In farfurie , langa coaste, am paine de orez , de la un restaurant local.

Scoateti coastele si serviti. In farfurie , langa coaste, am paine de orez , de la un restaurant local.

Pofta

Pofta