Miso Ramen - 11
Rețetă simplă de miso ramen

Scopul acestei rețete e să introducă un ingredient simplu și să continue o serie de rețete bazate pe ramen. Deși ele nu sunt chinezești, sunt foarte populare.

Ramenul se poate clasifica in 4 categorii mari: Miso,Shio, Shoyu și Tonkotsu Ramen  . Aceasta este o rețetă foarte simplă de miso ramen. Toppingurile se pot varia, iar celelate rețete de miso ramen vor extinde  de aici.

Pasta miso e accesibilă în România la magazinele online de specialitate.   Comandați varianta mai deschisă la culoare.

Rețeta e extraordinar de simplă și ușor de făcut.

Miso Ramen - 11

Ingrediente

  • 2 pulpe mici de pui sau 2 aripi
  • 1 ceapă verde
  • 2 felii de ghimbir
  • tăiței ramen (sau groși dacă nu aveți)
  • verdețuri ( se poate folosi baby spanac)
  • un ou fiert tăiat în jumătate
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 linguri mirin
  • sos teriaky sau sos hoisin
  • 4-5 linguri pastă miso (varianta deschisa la culoare)
  • 1 linguriță de ulei de susan

Preparare

 

Pe scurt:

  1. Tăițeii se fierb conform instrucțiunilor, apoi se pun într-un bol
  2. Se ia partea albă de la ceapă, iar restul se taie mărunt.
  3. Se opărește odată carnea de pui , se curăță sub apă rece, apoi se pune din nou la fiert împreună cu partea albă de la ceapă, ghimbirul și sosul mirin.
  4. După ce carnea a fiert,  se scoate și se pune deoparte. Ceapa alba si feliile de ghimbir se aruncă.
  5. Se amestecă sosul de soia și pasta miso în supă
  6. Carnea de pui se prăjește puțin în ulei , apoi se acoperă cu sos teriaki.
  7. Verdețurile se trec 4-5 secunde în sosul care a rămas de la pui.
  8. Se asează topingurile peste tăiței și se toarnă supa.

 

 

Se presara si ceapa taiata marunt. ( Daca aveti, folositi ceapa verde)
Reteta simpla ramen

Ramen-ul suna intimidant, dar in esenta, reprezinta ceva cu taitei grosi in supa.  Aceasta reteta foloseste ingrediente locale si are la baza supa de pui.  In mod normal, se foloseste ceapa verde si alte verdeturi, dar fiind iarna, am folosit o ceapa normala mica.

In China si in Taiwan e plin de astfel de supe, doar ca nu poarte numele de ramen, se gasesc sub genericul noodles.  La origine, ramen-ul e o mancare chinezeasca, asa ca isi merita locul la mine pe blog.

Ramen simplu

Supa de pui e exact cum face mama si bunica voastra, iar daca nu va descurcati, folositi supa la plic sau cub. Va recomand totusi sa va faceti o supa odata la ceva vreme, apoi sa o tineti in sticle de 2 litri in frigider.  Timpul total de preparare e 15-20 minute.

Ingrediente

  • 500 ml supa pui
  • 5-6 felii de carne afumata taiate subtiri
  • 1 ardei iute taiat felii( daca vreti picant)
  • 1 ceapa mica, jumate din ea taiata foarte marunt, iar cealalta jumatate in bucati mari
  • 2 linguri (30 ml) sos soia
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou fiert taiat in jumatate
  • 1 legatura taitei ramen (sau udon sau de casa grosi)

Preparare

Serviti imediat in castronase
Supa chinezeasca de pui

Pentru aceasta supa aveti nevoie de:

  • 2 pulpe mari de pui
  • putin ulei
  • 1 ceapa
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 bucata ghimbir de 2,5 centimetri
  • 1,1 l supa limpede de pui
  • coaja de la 1/2 lamaie verde
  • 50 g orez cu bobul lung(eu am folosit o ceasca)
  • 70 grame ciuperci champignon
  • 1 lingura de sos dark soia
  • 4 linguri de vin alb sec
  • piper

Supa de pui , ca si ingredient   de care aveti nevoie si in alte retete , se poate obtine din supa la plic , in care fierbeti niste ciuperci si putin ghimbir, eventual puteti folosii si cuburi concentrate. Strecurati supa inainte sa o folositi.

Ingredientele , in afara de carne, sunt: ciuperci , ceapa verde , ceapa , ghimbir si jumatate din coaja de la o lamaie verde

Ingredientele , in afara de carne, sunt: ciuperci , ceapa verde , ceapa , ghimbir si jumatate din coaja de la o lamaie verde

Taiati ceapa rondele , ceapa vede in bucati de 3-4 cm , ghimbirul il tocati marunt , iar ciupercile le taiati in felii cat mai subtiri.

Taiati ceapa rondele , ceapa vede in bucati de 3-4 cm , ghimbirul il tocati marunt , iar ciupercile le taiati in felii cat mai subtiri.

Indepartati  pielea si grasimea de pe pulpele de pui  si taiati fiecare pupla in doua, astfel incat sa obtineti 4 bucati.(Eu am folosit pulpe dezosate care erau gata prelucrate).

Incingeti putin ulei intr-o cratita incapatoare , apoi caliti ceapa la foc domol pana se inmoaie. Adaugati apoi ghimbirul maruntit , lasati 30 secunde timp in care amestecati continuu , apoi adaugati supa de pui. Puneti bucatile de carne  in oala , apoi coaja de lamaie(mie imi place mai tare fara), acoperiti vasul apoi lasati sa fiarba la foc domol timp de 15 minute.

Scoate-ti carnea din supa apoi lasati-o putin sa se raceasa pana puteti sa umblati cu ea.

Dezosati pulpele daca e cazul apoi  rupeti carnea bucatele

Dezosati pulpele daca e cazul apoi rupeti carnea bucatele

Puneti carnea inapoi in oala , impreuna cu ceapa verde, ciupercile , sosul de soia si vinul  si mai lasati 9-10 minute .Scoate-ti coaja de lamaie apoi puneti sare si piper dupa gust.

E gata

E gata

Serviti imediat in castronase

Serviti imediat in castronase

Pofta

Pofta

Supa chinezeasca de pui cu ciuperci

O reteta chiar simplu de preparat , pentru care nu aveti nevoie nimic special , doar de :

  • o bucata pui
  • sos de soia
  • ceapa verde
  • ciuperci
  • condimente
  • oua

Reteta am gasit-o pe youtube  , iata si filmuletu cu pricina: