Pui cu legume

Azi o reteteta din carne de pui si legume. Se pot folosii orice fel de legume , eu am ales (din comoditate) legume la punga. Acest fel este foarte usor de preparat si nu are nevoie de multe ingrediente. Pentru piept de pui cu legume aveti nevoie de :

  • 1 piept pui
  • 3-4 catei usturoi
  • sos de soia
  • otet de orez
  • zahar brun
  • 2-3 linguri amidon de porumb
  • ulei de susan (sau ulei normal daca nu)

Nota: Pentru sos am folosit 5 masuri de soia la 5 masuri de zahar la 1 masura de orez.

1. Ingrediente

Pentru acest fel avem nevoie de 1 piept de pui, sos soia , otet de orez , 3-4 catei usturoi , sare , piper , legume la alegere, ulei de susan

Pentru acest fel avem nevoie de 1 piept de pui, sos soia , zahar brun , otet de orez , 3-4 catei usturoi , sare , piper , legume la alegere, ulei de susan

2. Carnea

Carnea se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper

Carnea se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper

3. Sosul

catei de usturoi se piseaza , apoi se amesteca cu zaharul brun , otetul sosul de soia si amidonul.

Cateii de usturoi se taie marunt sau se piseaza , apoi se amesteca cu zaharul brun , otetul sosul de soia si amidonul.

4. Prajirea

Se incinge wok-ul , apoi se toarna ulei de susan cat sa acopere fundul wok-ului. Se pune carnea de pui amestecand continuu apoi se lasa putin legumele pana se inmoaie , dupa care se toarna sosul. Se mai amesteca putin.

Se incinge wok-ul , apoi se toarna ulei de susan cat sa acopere fundul vasului. Se pune carnea de pui amestecand continuu apoi se lasa putin legumele pana se inmoaie , dupa care se toarna sosul. Se mai amesteca putin. Sfat: daca nu sunteti sigur de proportia dulce-acru , nu turnati tot sosul din prima , ci turnati jumate apoi gustati dupa putin timp. Daca doriti mai acrisor , adaugati otet de orez in restul sosului , respectiv zahar daca doriti mai dulce , apoi turnati si restul sosului.

5. Servirea

La putin timp dupa ce ati turnat sosul , mancarea se poate servii cu orez.

La putin timp dupa ce ati turnat sosul , mancarea se poate servi cu orez.

Pofta!

Pofta!

Carne de porc sau pui in sos picant

Inca o reteta chinezeasca la wok. Pentru aceasta reteta aveti nevoie:

  • carne de pasare sau carne slaba de porc (cam juma de kilogram)
  • castraveti  (jumate de castravete mare sau 2 mici)
  • sare si condimente
  • sos soia (5 – 6 linguri)
  • alcool (vodka  sau rachiu)
  • 2-3 linguri de ghimber taiat marunt
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • supa de pasare
  • 2-3 ardei iuti (uscati daca se poate)
  • ulei
  • 3-4 linguri de amidon dizolvat in apa
  • 2 linguri zahar

Taiati castravetii cubulete  , presarati putina sare si lasati-i deoparte.

Taiati si restul legumelor marunt , iar carnea in cubulete.  Puneti carnea intr-un vas cu o parte din  sosul de soia si  din alcool , amidonul si un pic de ulei apoi  amestecati bine.

In alt caston se amesteca usturoiul , ceapa, ghimberul, restul de alcool si soia,  zaharul, condimentele(dupa gust)  si supa de pui cat sa cuprinda compozitia.

Pune-ti wok-ul pe foc mare  pana se incinge apoi turnati uleiul. Dupa ce s-a  incins si uleiul se prajeste carnea. Dupa ce carnea e prajita ,se pun si ardeii la calit , apoi se toarna castravetii si se calesc 2 minute . Dupa ce castravetii s-au calit , se toarna  compozitia( ceapa cu ghimberul si celelalte lucruri) si se lasa la fiert cateva minute . E gata , puteti servi cu orez.

(Pozele vin in weekend )