Serviti imediat in castronase
Supa chinezeasca de pui

Pentru aceasta supa aveti nevoie de:

  • 2 pulpe mari de pui
  • putin ulei
  • 1 ceapa
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 bucata ghimbir de 2,5 centimetri
  • 1,1 l supa limpede de pui
  • coaja de la 1/2 lamaie verde
  • 50 g orez cu bobul lung(eu am folosit o ceasca)
  • 70 grame ciuperci champignon
  • 1 lingura de sos dark soia
  • 4 linguri de vin alb sec
  • piper

Supa de pui , ca si ingredient   de care aveti nevoie si in alte retete , se poate obtine din supa la plic , in care fierbeti niste ciuperci si putin ghimbir, eventual puteti folosii si cuburi concentrate. Strecurati supa inainte sa o folositi.

Ingredientele , in afara de carne, sunt: ciuperci , ceapa verde , ceapa , ghimbir si jumatate din coaja de la o lamaie verde

Ingredientele , in afara de carne, sunt: ciuperci , ceapa verde , ceapa , ghimbir si jumatate din coaja de la o lamaie verde

Taiati ceapa rondele , ceapa vede in bucati de 3-4 cm , ghimbirul il tocati marunt , iar ciupercile le taiati in felii cat mai subtiri.

Taiati ceapa rondele , ceapa vede in bucati de 3-4 cm , ghimbirul il tocati marunt , iar ciupercile le taiati in felii cat mai subtiri.

Indepartati  pielea si grasimea de pe pulpele de pui  si taiati fiecare pupla in doua, astfel incat sa obtineti 4 bucati.(Eu am folosit pulpe dezosate care erau gata prelucrate).

Incingeti putin ulei intr-o cratita incapatoare , apoi caliti ceapa la foc domol pana se inmoaie. Adaugati apoi ghimbirul maruntit , lasati 30 secunde timp in care amestecati continuu , apoi adaugati supa de pui. Puneti bucatile de carne  in oala , apoi coaja de lamaie(mie imi place mai tare fara), acoperiti vasul apoi lasati sa fiarba la foc domol timp de 15 minute.

Scoate-ti carnea din supa apoi lasati-o putin sa se raceasa pana puteti sa umblati cu ea.

Dezosati pulpele daca e cazul apoi  rupeti carnea bucatele

Dezosati pulpele daca e cazul apoi rupeti carnea bucatele

Puneti carnea inapoi in oala , impreuna cu ceapa verde, ciupercile , sosul de soia si vinul  si mai lasati 9-10 minute .Scoate-ti coaja de lamaie apoi puneti sare si piper dupa gust.

E gata

E gata

Serviti imediat in castronase

Serviti imediat in castronase

Pofta

Pofta

Leave a Reply