Vita cu ceapa

Aceasta reteta este foarte populara in fast food-urile chinezesti de la noi din tara.  Nu e nevoie sa cumparati de la fast food , puteti gatii si acasa aceasta reteta mai rapid decat sa faceti o comanda.

mancare chinezeasca - vita cu ceapa

mancare chinezeasca – vita cu ceapa

Ingrediente

ingredientele de baza pentru vita cu ceapa

ingredientele de baza pentru vita cu ceapa

  • 250 grame carne de vaca (m-a costat 6 lei)
  • 2 cepe
  • sos soia
  • sare, piper
  • 1 lingura alcool ( de cereale , votka  ,etc)
  • 50 ml supa de pui  (5-6 linguri)
  • 2 lingurite de amidon dizolvate in apa
  • 1 albus(optional)
  • ulei
  • 1 lingurita ulei susan

Preparare

Carnea de vita se taie in fasii

Carnea de vita se taie in fasii

Carnea se marineaza cu albusul de ou , sau , cu sos soia si putin alcool. Condimentati cu piper.

Carnea se marineaza cu albusul de ou , sau , cu sos soia si putin alcool. Condimentati cu piper.

cepele se taie felii

Cepele se taie felii

Se pune wokul pe foc apoi se pune putin ulei. Se prajeste carnea de vita la foc mare amestecand continuu.

Dupa 3-4 minute se pune ceapa se se amesteca in continuare.

Se pun pe rand alcoolul , supa, apa cu amidonul   , se amesteca , apoi se lasa la foc mic. Condimentati.

Cand incep sa apara bule  , se pune uleiul de susan (optional) , se mai amesteca odata si e gata.

Serviti cu orez.

Serviti cu orez.

Vita cu ceapa. Pofta buna

Vita cu ceapa. Pofta!

  1. abia astept sa incerc in weekend aceasta retea :-) pare foarte simpla si de efect

Leave a Reply