Vita cu sos de stridii

Mm , pe departe reteta mea preferata. Cred ca cu acest del de mancare  a si inceput  cu adevarat pasiunea mea pentru mancare chinezeasca. Ca si referinte , puteti sa o incercati la  restaurantul beijing din cluj napoca. Retata e simpla si gustoasa , lasand loc pentru adaosuri creative.  Dupa ce ati taiat carnea si ingredientele , timpul total de pregatire e sub 10 minute.  Carnea a costat 6-7 lei (300 gr pulpa de vita) si  e destul pentru doua persoane.

vita cu sos de stridii

vita cu sos de stridii

Ingrediente

  • 300 grame carne vita
  • o legatura ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri sos soia
  • 6 linguri sos de stridii
  • Putin ulei pentru prajit

Puteti adauga orice legume va plac  de exemplu ardei sau ardei iuti , chiar si morcovi. De asemenea , puteti renunta la legume , prajind doar carne cu sos.

Preparare

Carnea se taie in fasii subtiri

Carnea se taie in fasii subtiri

Se aseaza intr-un castron si se amesteca cu 2 lingurite de amidon

Se aseaza intr-un castron si se amesteca cu 2 lingurite de amidon. Se lasa 15 minute la marinat.

Pana carnea se marineaza , spalati ceapa si taiati-o in bucati de 3-4 centimetri.

Pana carnea se marineaza , spalati ceapa si taiati-o in bucati de 3-4 centimetri. Taiati si usturoiul marunt.

Apoi pregatiti si sosurile: 6 linguri de sos de stridii , 6 linguri de sos de soia si 1 lingura de zahar (optional)

Apoi pregatiti si sosurile: 6 linguri de sos de stridii , 6 linguri de sos de soia si 1 lingura de zahar (optional)

Puneti wok-ul pe foc si turnati 2 linguri de ulei apoi usturoiul. Dupa scurt timp pune-ti carnea de vita in wok si amestecati in continuu timp de 2 minute. Pune-ti sosurile , mai amestecati un minut , apoi ceapa verde (si alte legume daca aveti) si mai amestecati 30 secunde . E gata.

Puneti wok-ul pe foc si turnati 2 linguri de ulei apoi usturoiul. Dupa scurt timp puneti carnea de vita in wok si amestecati in continuu timp de 2 minute. Pune-ti sosurile , mai amestecati un minut , apoi ceapa verde (si alte legume daca aveti) si mai amestecati 30 secunde . E gata.

Puteti servii cu orez. Pofta.

Puteti servi cu orez. Pofta.

Aceasta este una din cele mai simple retete de vita cu sos de stridii , in viitor voi posta diferite variatii . Sa aveti pofta. Daca sunteti din Cluj Napoca , sos de stridii  la sticla se gaseste cel mai des la carrefour , iar sos de stridii la plic in Cora.

  1. Si amidonu? De unde? Il folosesti pt ingrosarea sosului, nu?

  2. Salut ,
    amidonul se gaseste la orice alimentara. In reteta asta l-am folosit sa marinez carnea, si se poate adauga (amestecat cu apa) la orice reteta care are sos, pe sfarsit. Eu sar de multe ori peste partea asta , pentru ca nu tin neaparat sa se ingroase sosul.

  3. sosul de stridii folosit de tine unde l-ai gasit? eu nu sunt din bucuresti si as fi vrut sa incerc unul marca Lee Kum Kee de pe http://www.asianhomegourmet-online.ro poate ne dai sfaturi si care marci sunt mai bune

  4. Multumesc pentru pont, eu imi cumpar cand calatoresc si ma orientez dupa ce prefera populatia.

  5. Este fabulos felul de mancare. Il facem si noi in Bucuresti si e bataie pe el. Adevarul e ca e bestial. Bravo!

  6. Buna! As vrea sa incerc si eu reteta insa stiu ca pulpa de destul de tare, cumva e vorba de partea din spate adica nuca? multumesc!

  7. Buna Gabriela,
    cu Vita e putin mai complicat.

    Ce ne lipseste noua e temperatura, ca sa nu iasa tare. Eu iau ce carne vad mai frageda de obicei, dar si eu am avut problema cu carnea tare din cand in cand si o mai am din cand in cand.

    – Carnea trebuie taiata cat mai subtire posibil
    – Temperatura Wok-ului trebuie sa fie cat mai mare cu putinta
    – Timpul de frigere trebuie sa fie foarte scurt. Pana dispare fumul si pana isi schimba culoarea.
    – Frige in mai multe ture carnea, pentru ca temperatura se raceste. La sfarsit o adaugi din nou pe toate si adaugi sosurile.

    Eu am gatit la arzator pentru wok , cu o temperatura mult mai mare si acolo problema asta e inexistenta.

    Sper ca te-am ajutat.

  8. Carnea de vita se poate fragezii in felul urmator.praf de copt+amidon cu cel putin 3 ore inainte de a fi preparata

Leave a Reply